Jedli so skupaj

Podkum je vas, kjer nikoli ni dolgčas. Zadnjič golažijada, v soboto pa skupna večerja vaščanov, ki so jo poimenovali Jejmo skupaj.

od Zasavc.net - 08. 10. 2018
Foto: RS

V Hiši domačih okusov Pr Čop so v sodelovanju s KS Podkum in gasilci že prejšnjo nedeljo začeli z zbiranjem pridelkov, tako imenovano pobirko. Vaščani so prispevali sadje, med, domače marmelade in likerje, medico, mesnine, sladice, kruh iz krušne peči, domače vložnine ... To pa je bil le uvod v večer, ki je sledil v Hiši domačih okusov. Od zbranega se je v njihovi kuhinji pod budnim očesom kuharskega mojstra Lojzeta Čopa rojeval praznik za vse čute.

Lojze je kot vedno presenetil. Domači narezki, kruh iz krušne peči, fižolovi štruklji zabeljeni z ocvirki, juhe, jelenovo, svinjsko in zajčje meso v omaki, bučke ... Vse lično servirano in na ogled in pokušino postavljeno. Dogodek, ki je letos potekal že tretjič, združuje prebivalce Podkuma, ki brez denarja in z veliko dobre volje dokazujejo, kako malo je potrebno, da se imajo lepo. Tako razmišljajo vsi, tudi Podkumski pevci, ki prepevajo že sedmo leto in najmlajši iz PŠ Ivana Skvarče Podkum, brez katerih večer ne bi bil popoln.

RS


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 08. 12. 2018
Zasavc.net - 05. 12. 2018
Zasavc.net - 04. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net