Pridi po znanje in uresniči svoje sanje …

Pridi po znanje in uresniči svoje sanje je skupni moto nas, zaposlenih v SGLŠ Postojna, pri delu z dijakinjami in dijaki v izobraževalnih programih gozdarstva, lesarstva in zdravstva, ter pri vzgojnem delu v dijaškem domu.

od Zasavc.net - 25. 01. 2018

Vsaka zgodba ima svoj začetek. Tako je tudi naša Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna, s skoraj 60-letno tradicijo, svojo zgodbo začela leta 1959. Gozdarskim tehnikom in gozdarjem so se kmalu zatem pridružili še mizarji, pred desetimi leti pa še srednje medicinske sestre in bolničarji-negovalci. Že od vsega začetka pa dijakom, ki so od daleč, nudimo drugi dom in raznovrstne aktivnosti v dijaškem domu.

SGLŠ Postojna je danes šola, ki pod svojo streho združuje raznolike mlade ljudi, ki s strastjo sledijo svojim ciljem; je šola, ki izpolni tvoja pričakovanja, če se za to potrudiš; šola, ki te popelje bliže zastavljenim ciljem in pripravlja za življenje. Ker smo v koraku s časom, novostim in spremembam v stroki prilagajamo tudi odprte kurikule programov. Ti so obogateni z moduli, ki odgovarjajo napredku stroke, nekateri od njih pa ti bodo omogočili tudi pridobitev nacionalnih poklicnih kvalifikacij.

V SGLŠ Postojna boš pisal svojo zgodbo tri ali štiri leta. V teh letih boš osvojil poklicna in strokovna znanja, spretnosti in veščine, pa tudi množico splošnih znanj, ki ti bodo odpirala vrata na vrsto fakultet in ti pomagala reševati izzive v vsakdanjem življenju. Ob koncu boš odkorakal z osvojenim znanjem in spričevalom, ki ti omogoča zaposlitev in nadaljnji študij – dogodivščine pa te bodo tako in tako čakale za vsakim vogalom.

V SGLŠ Postojna boš dobil nekaj namigov in praktičnih izkušenj za vsakdanjo uporabo pa tudi za prihodnost. Recimo: da se je vredno gibati, si pogledati kakšen film ali koncert, da je carsko iti čez meje na mednarodne izmenjave, kaj narediti prostovoljno, vsaj poskusiti kaj povsem neznanega …

Na koncu šolanja boš spoznal, da je vredno biti samostojen in odgovoren, saj tudi varčevalni sklad ali pa mamin polni hladilnik prej ali slej skopnita. Spoznal boš, da si pridobil življenjske izkušnje, ki so ti pomagale spoznati, kdo si in kaj bi v življenju počel.

Pridi po znanje v SGLŠ Postojna in uresniči svoje sanje ter postani del naše zgodbe. 

Informativna dneva sta 9. 2. 2018 ob 9. in 15. uri ter 10. 2. ob 9. uri.

Promocijska objava


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 13. 10. 2018
Zasavc.net - 12. 10. 2018
Zasavc.net - 11. 10. 2018
Zasavc.net - 05. 10. 2018
Zasavc.net - 05. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net