Primož Roglič osmi na kronometru

Primož Roglič je po včerajšnji veličastni zmagi na kraljevski etapi danes nekoliko slabše odpeljal kronometer in ponovno zaseda skupno četrto mesto.

od Zasavc.net - 28. 07. 2018
Foto: arhiv Primoža Rogliča (Fb)

Veliko vprašanje je bilo, koliko moči so Primožu Rogliču vzeli včerajšnja zmaga in potrebni napori oziroma koliko moči mu je ostalo za današnji nenavadni kronometer. Kot svetovni podprvak z lanskega prvenstva je na današnjem kronometru kotiral visoko, če ne kar najvišje. Pred etapo so mu mnogi pripisovali zmago pred Tomom Dumoulinom.

Pred vožnjo na čas je imel Primož Roglič 13 sekund prednosti pred četrtouvrščenim Chrisom Froomom, zato je bilo jasno, da bo Froome napadel z vso močjo. Želel je ponovno na skupno tretje mesto, na katerem je bil pred včerajšnjo etapo. S silovitim štartom je takoj napovedal boj in že na slabi polovici proge ne samo izničil prednost Rogliča, ampak si celo priboril 17 sekund prednosti. Nadaljeval je z izrednim kolesarjenjem in celo ogrožal Toma Dumoulina na drugem mestu.

Primož Roglič je spet poskusil z močnim tempom na zadnjem 900 m klancu, a Chris Froome je bil danes z neverjetnim kronometrom krepko boljši od našega šampiona.

Tom Dumoulin je zmagovalec današnjega kronometra, s čimer je zadržal skupno drugo mesto, drugo mesto je zasedel Chris Froome z le sekundo zaostanka, kar dokazuje odlično vožnjo Britanca. Tretji Geraint Thomas je zadržal mesto vodilnega na 105. Touru.

Primož Roglič na visokem četrtem mestu pričakuje jutrišnjo zadnjo etapo, takoimenovano »parado šampionov« s ciljem na Elizejskih poljanah v Parizu.

AM


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 12. 12. 2018
Zasavc.net - 11. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net