Primožu Jelševarju plaketa za prostovoljstvo

Za desetletno predano delo v akciji Manj svečk za manj grobov je Zagorjan Primož Jelševar prejel plaketo Državnega sveta Republike Slovenije za prostovoljstvo.

od Zasavc.net - 26. 11. 2018
Jelševar ob predaji lani zbranih sredstev Zdravstvenem domu Zagorje. Foto: TPK

Državni svet Republike Slovenije v počastitev mednarodnega dne prostovoljstva, ki ga obeležujemo 5. decembra, vsako leto podeli plakete zaslužnim posameznikom in organizacijam s področja civilne družbe pri širjenju prostovoljstva. O prejemnikih plaket odloča predsednik Državnega sveta Republike Slovenije po posvetovanju s kolegijem Državnega sveta.

Kot je zapisano na spletni strani Državnega sveta, se pri izbiri prejemnikov plaket upošteva pet kriterijev: število let dejavnega prostovoljskega dela, pomen dela z vidika vzgoje, vpliva na okolico in razvoja dejavnosti ter napredka organizacije, pomen dela z vidika humanosti, medčloveških odnosov ter pripravljenosti priskočiti na pomoč, pomen dela za razvoj civilne družbe v Sloveniji in pomen dela za širši razvoj Slovenije.

Med letošnjimi dobitniki tega visokega priznanja je tudi Zagorjan, vodja te sedaj tudi v drugih slovenskih občinah poznane in nadvse uspešne akcije Manj svečk za manj grobov Primož Jelševar. Akcijo so na pobudo Damijane Jelševar zasnovali že leta 2006, prvo večjo aktivnost pa so izvedli leta 2009 v Zagorju ob Savi. Dobrodelno društvo Fundacija Svečka zbrana finančna sredstva vsako leto nameni za raziskave v zdravstvu, zdravstvenim ustanovam, otrokom s posebnimi potrebami in posameznikom s hudimi zdravstvenimi težavami. Predlog za podelitev priznanja Primožu Jelševarju je podal podpredsednik Državnega sveta in zagorski župan Matjaž Švagan.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 06. 12. 2018
Zasavc.net - 06. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net