Pripovedujejo o rudarstvu

Društvo RMED Srečno Zagorje je že petič izvedlo ustvarjalno delavnico za učence osnovnih šol, tokrat so temo imenovali Pripovedovali so mi o rudarstvu.

od Zasavc.net - 27. 05. 2018
Foto: arhiv RMED Srečno Zagorje

Letos so z literarnimi in likovnimi izdelki sodelovali učenci osnovnih šol: Ivan Skvarča Zagorje in podružnic Čemšenik ter Podkum, Ivan Kavčič Izlake in podružnice Mlinše ter dr. Slavko Grum Zagorje. Skupaj so v društvu prejeli 121izdelkov. »Veseli nas, da so si učenci pod mentorstvom kljub vrsti obveznosti vzeli čas tudi za ohranjanje tradicije rudarjenja v Zagorju in nas počastili z zanimivimi in izvirnimi izdelki,« so zapisali v RMED Srečno Zagorje.

Rudnik je živel celih 10 generacij in tako v zagorski dolini skoraj ni družine, ki vsaj v preteklosti ne bi bila povezana z rudarstvom. In prav to so želeli od učencev, da v svojih družinah ali pri sosedih in prijateljih poiščejo nekoga, ki je delal v rudniku in se z njim pogovorijo. In to je učencem tudi uspelo.

Na zaključno prireditev, ki je bila 24. maja v Rudarskem muzeju Zagorje, so povabili avtorje izbranih najboljših izdelkov. Učenci so prejeli priznanje za sodelovanje in majico z zagorskim perkmandeljcem Srečkom.

Po uvodnem nagovoru predsednika društva Antona Kobana so prisotni prisluhnili kratkemu kulturnemu programu, ki ga je povezovala Marija Topole, z glasbo popestril Vlado Poredoš, z zgodbicami učencev pa Rihard Majcen in Maja Malovrh Repovž.

Vse izbrane izdelke bodo letos razstavili na ogled tudi v avli Kulturnega centra Delavski dom Zagorje. Na koncu so se vsi skupaj posladkali še s pravim knapovskim soncem – šmornom in sokom.

MMR


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 15. 12. 2018
Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 06. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net