Priznanje trilateralni brigadi MLF

Predsednik hrastniškega Občinskega združenja slovenskih častnikov je v imenu Zveze časnikov Slovenije poveljniku večnacionalne sile kopenske vojske podelil priznanje.

od Zasavc.net - 06. 12. 2018
Foto: JZ in IV

V petek, 30. novembra, se je na povabilo poveljstva trilateralne brigade MLF osemčlanska delegacija Občinskega združenja slovenskih častnikov Hrastnik udeležila vojaške slovesnosti v Vidmu v Italiji. Slovesnost je bila posvečena vrnitvi kontingenta trilateralne brigade MLF (Multinational Land Force oziroma večnacionalne sile kopenske vojske) iz operacije Organizacije združenih narodov UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon) v Libanonu in primopredaji dolžnosti poveljnika brigade MLF. V sklopu slovesnosti je predsednik hrastniškega združenja Gorazd Hafner vročil priznanje Zveze slovenskih častnikov – Častni znak ZSČ za sodelovanje - poveljniku brigade MLF generalu Paolu Fabbriju in vodji Predstavništva SV pri MLF podpolkovniku Gregorju Ribnikarju.

OZSČ Hrastnik zelo uspešno sodeluje s trilateralno brigado MLF in Predstavništvom Slovenske vojske pri MLF že polnih 18 let. Vse od novembru leta 2002, ko so si prvič lahko neposredno ogledali zaključni del mednarodne vojaške vajeZvita podlasica 2002 v Osoppu v Italiji, se je znatno povečal interes članstva, da se še bolj poglobljeno seznanijo s pomenom, nalogami in načinom dela te mednarodne enote. Predstavništvo Slovenske vojske pri MLF je združenju vsa ta leta zagotavljalo vse potrebne informacije in nudilo pomoč pri obiskih in ogledih usposabljanj.

JZ


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 06. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net