Proslavili 60. jubilej

Združenje slovenskih častnikov Trbovlje je 26. maja pripravilo prireditev ob praznovanju 60. obletnice delovanja združenja. Prireditev je potekala na strelišču Agnez v Trbovljah.

od Zasavc.net - 28. 05. 2018
Foto: arhiv Združenja

Slovesnost ob 60-letnici trboveljskega častniškega združenja so otvorili praporščaki vseh veteranskih organizacij Trbovelj. V slavnostnem delu so zbrane pozdravili predsednik OZSČ Trbovlje major Bojan Šoper, častni predsednik ZSČ Slovenije polkovnik Miha Butara, eden najstarejših članov major Gvido Knez in župan Hrastnika Miran Jerič.

Sledila je podelitev visokih častniških priznanj. Te je podelil predsednik Zveze Slovenskih častnikov generalmajor dr. Alojz Steiner, in sicer dolgoletnemu in zaslužnemu članu ZSČ Trbovlje Juliju Plantanu, občini Hrastnik, Gradbenemu podjetju AGM Nemec in občini Trbovlje za trudi pri urejanju strelskih poligonov. Častni znak je v imenu občine sprejela županja Jasna Gabrič, ki je združenju ob jubileju tudi čestitala. Bojan Šoper je v nadaljevanju svečano podelil članske izkaznice novim članom, nato pa zbrane povabil, da si ogledajo razstavo orožja. Pri oblikovanju razstave so se trudili prikazati kar najbolj izjemne primerke orožja, najstarejši je iz leta 1850. V klubskih prostorih so pripravili tudi fotografsko razstavo o delovanju združenja.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 15. 12. 2018
Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 06. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net