Prostovoljci leta 2018

Boris Gorenc, Slavi Gala in Helena Odlazek so postali prostovoljci leta 2018, DPM Trbovlje, Šklab in Fundacija svečka pa prostovoljske organizacije leta 2018.

od Zasavc.net - 06. 12. 2018

V torek, 4. decembra, je ZLHT - Regionalni center NVO na sklepnem dogodku javnega natečaja Prostovoljec leta 2018 podelil priznanja Prostovoljec leta 2018 in Prostovoljska organizacija leta 2018 najzaslužnejšim prostovoljcem, prostovoljkam in prostovoljskim organizacijam iz zasavske regije.

Naziv Prostovoljec leta 2018 iz zasavske regije so prejeli Zagorjan Boris Gorenc, Trboveljčanka Slavi Gala in Zagorjanka Helena Odlazek, naziv Prostovoljska organizacija 2018 pa Društvo prijateljev mladine Trbovlje, ŠKLAB – klub zasavskih študentov in Dobrodelno društvo fundacija svečka.

Dogodek so pripravili v Domu Svobode v Trbovljah, s katerim upravlja nevladna organizacija Kulturno društvo Svoboda Trbovlje. Dogodka so se udeležili gostje iz vseh štirih občin zasavske regije in tudi nekateri pomembnejši predstavniki: minister za javno upravo Rudi Medved, poslanec v Državnem zboru Primož Siter, župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in podžupanja Občine Trbovlje Maja Krajnik.

Rudi Medved, minister za javno upravo, je v svojem govoru poudaril, da se na nacionalni ravni izvajajo pomembne aktivnosti na področju razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva ter se zahvalil vsem tistim, ki opravljajo prostovoljsko delo. Kot je omenil, gre namreč za vrednoto in dragocenost.

V imenu organizatorja je Petra Cilenšek, vodja ZLHT Regionalnega centra NVO, poudarila, da prostovoljstvo pomeni pomemben doprinos k povezovanju v lokalnih skupnostih in da sta prostovoljstvo in delovanje nevladnih organizacij neločljivo povezana. Izpostavila je še, da je bilo v letu 2017 v Sloveniji zabeleženega za 9,5 milijonov ur organiziranega prostovoljskega dela v vrednosti skoraj 95 milijonov evrov. Dogodek Prostovoljec leta 2018 je letos gostila občina Trbovlje, zato je goste pozdravila tudi podžupanja Maja Krajnik, nato pa je zbranim nekaj besed namenila še članica strokovne komisije Mateja Slapnik iz Slovenske filantropije.

Na prireditvi so se predstavili vsi kandidati, ki so sodelovali v izboru za prejem naziva Prostovoljec leta 2018 in Prostovoljska organizacija leta 2018: Boris Gorenc, Evgen Malis, Helena Odlazek, Jani Janez Majes, Jerica Laznik, Joža Ocepek, Jožica Brečko, Ladislava Medvešek, Mirko Plaznik in Slavi Gala ter predstavniki organizacij Dobrodelno društvo fundacija Svečka, Društvo prijateljev mladine Trbovlje, Društvo tabornikov Rod Polde Eberl – Jamski Zagorje, Društvo osteoporoze Trbovlje, Karate klub Kensei, Kulturno društvo Podkum, Kulturno umetniško društvo Jevnica, Medgeneracijsko glasbeno društvo Litija, Prostovoljno humanitarno društvo Humanitarka in Šklab – klub zasavskih študentov.

Prireditev je minila v veselem in prazničnem vzdušju, za kar so poskrbeli Kulturno društvo zasavski Rogisti Litija, Kulturno umetniško društvo Vokalna skupina IRIS iz Izlak, Kulturno umetniško društvo Veter iz Hrastnika in Kulturno društvo Svoboda – Folklorna skupina Trbovlje.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 06. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net