Prva zmaga Dolanov

V drugem krogu NLB leasing lige so gledalci v dvorani Dolanka na Dolu pri Hrastniku uživali v predstavi Dolanov in igralcev SVIŠA. Dolani so v pravi prvenstveni tekmi osvojili prvi par točk v letošnji sezoni in se skupaj z navijači veselili zmage.

od Zasavc.net - 17. 09. 2018
Foto: Bojan Šibila

NLB liga – 2. krog

RK Dol TKI Hrastnik – RK SVIŠ 23:19 (11:8)

Dol pri Hrastniku – 15. 9. 2018. Dvorana Dolanka, gledalcev 200. Sodnika Nahtigal in Kavalar.

Dol TKI Hrastnik: Seme, Nunčič; Brilej 3, Klepej 2, Ajdari 9(3), Grušovnik, Blagotinšek, Pintar, Bauerheim 1, Gospodarič, Hribšek, Ramič 3, Ribič 1, Jakopič, Simončič. Trener Aleš Sirk

SVIŠ: Škorc, Vencelj, Struna; Tekavec, Knez 1, Zafran 1(1), Fink 1, Grojzdek 2(1), Hrovat 2, Stopar 1, Košir Matej 3, Pirnat, Krabonja, Željko, Bučar 2, Košir Matic 6(3). Trener Aleksander Polak

Sedemmetrovke: 3(3); 5(8)

Izključitve: 14 minut; 8 minut + diskv. Fink

Derbi novincev v letošnji NLB ligi je popolnoma upravičil zaupanja zbranih v dvorani Dolanka. Z izjemo uvodnih minut, ko so gostje še lahko držali stik z domačimi, so v nadaljevanju pobudo prevzeli Dolani in narekovali oster ritem. Gostje so sicer v 9. minuti povedli 2:1, vendar je bilo to vodstvo kratkega daha in edino na vsej tekmi. Značilnost prvega polčasa je bilo malo število zadetkov, tako je bil rezultat v 26. minuti 9:5 v korist domačih.

»Kanarčki« so tudi tokrat odlično odigrali v obrambi, kje so Jasmin Ramič in njegovi soigralci popolnoma zaustavili najboljšega strelca in kapetana gostov Simona Stoparja, ki je svoj prvi in edini zadetek dosegel v 50. minuti. Prav tako kot v 1. krogu je v vratih dolskega kluba blestel Klemen Nunčič, ki je s svojimi obrambami poskrbel za val navdušenja med domačimi navijači. Toda tudi Ivančani so s posamično obrambo »umirili« domačega kapetana Gregorja Klepeja, zato pa je strelsko nalogo prevzel Amal Ajdari. Ta je svoje delo opravil z odliko in bil z devetimi zadetki na koncu tudi najučinkovitejši akter tekme. Gostje so z dvema zaporednima goloma v zadnjih minutah prvega dela uspeli visoko prednost domačih prepoloviti in hkrati poskrbeli za zanimiv obet 2. polčasa.

V nadaljevanju se stanje na parketu ni spremenilo, domači so bili še vedno gospodarji na igrišču. Tudi drugi letošnji novinec v dolskem moštvu Luka Koprivc je bil izjemno motiviran. S svojimi hitrimi prodori in natančnimi razigravanji soigralcev je v 55. minuti poskrbel za vnovično izenačenje najvišje domače prednosti na tekmi – 21:16. Odpor gostov je bil tako zlomljen, domači borci pa so v zadnji minuti dobili za prikazano predstavo stoječe ovacije svojih navijačev.

V dolskem moštvu si zaslužijo čestitke prav vsi - od trenerskega štaba s trenerjem Alešem Sirkom v prvi vrsti do igralcev na klopi. Pri gostih, ki so po tekmi vidno razočarani zapuščali parket Dolanke pa je iz sivine izstopal prvi strelec Matic Košir.

V naslednjem krogu, 22. septembra, čaka dolske rokometaše težko gostovanje v Ormožu, Ivančani pa gostijo Škofjeločane.

Zoran Zore


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 05. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net