Radeški športni in kulturni objekti

V Radečah, čeprav občina spada med manjše, imajo dobro urejeno športno in kulturno infrastrukturo. Z njo upravlja Javni zavod KTRC Radeče.

od Zasavc.net - 28. 09. 2018
Bazen Radeče. Foto: Javni zavod KTRC Radeče

Bazen Radeče

V toplih poletnih mesecih lahko Radečani in obiskovalci obiščejo odprti bazenski kompleks. Na kopališču sta na voljo dva bazena. Večji z ogrevano vodo meri 25 metrov v dolžino in 10 metrov v širino, za otroke je na voljo tudi mali bazen. Na kopališču je bar, kjer si obiskovalci lahko privoščijo pijačo in prigrizke.

Bazen se nahaja v naselju Njivice. Do tja vodi pot iz Radeč v smeri Jagnjenice, po senčni dolini reke Sopote do tovarne Radeče papir nova, kjer pri glavnem vhodu stoji tabla Stari Dvor. Obiskovalci morajo biti pozorni na prvo naslednje križišče, ki je ustrezno označeno z belo tablo, in jih usmeri desno proti Njivicam ter nato po vzpenjajoči cesti naravnost do Bazena Radeče.

Kulturni dom Radeče

Kulturne in večje občinske prireditve, ki jih pripravljajo Gledališko društvo Radeče, Glasbena šola Radeče ter ostala radeška društva in organizacije, se odvijajo v Kulturnem domu Radeče, ki stoji na Gledališki poti. V domu je dvorana, ki na parterju in balkonu sprejme 160 obiskovalcev. V njej se odvijajo gledališke in kino predstave, proslave in koncerti. Poleg dvorane je tudi večnamenski prostor, namenjen slikarskim in drugim razstavam, seminarjem, srečanjem, tiskovnim konferencam, sprejemom in predavanjem.

Dom pihalnega orkestra radeških papirničarjev

Na Šolski poti stoji dom, ki ga uporabljajo Pihalni orkester radeških papirničarjev, Klub Mažorete RAP Radeče, Glasbena šola Radeče in včasih tudi ostala društva in organizacije. V dvorani doma, ki meri 140 kvadratnih metrov, imajo društva in godbeniki svoje redne vaje, v njem pa organizirajo tudi srečanja, koncerte, seminarje in rekreacijsko vadbo. Dom je bil zgrajen leta 1936, obnovljen pa v začetku 90. let.

Športna dvorana Radeče

Radeče se lahko pohvalijo tudi s svojo športno dvorano, zgrajeno leta 1980. Na 800 kvadratnih metrih površin je na voljo dvorana, 800 sedežev za gledalce in šest garderob s tuši. Dvorano uporabljajo radeška športna društva, v njej pa potekajo tekme rokometa, malega nogometa, košarke, odbojke, strelstva, karateja in še česa, saj so Radečani tudi športno zelo aktivni.

Stadion Radeče

Nogometni klub Radeče in Atletski klub Radeče imata v svoji občini tudi stadion. Ta stoji na Ulici Milana Majcna in meri 5000 kvadratnih metrov. Stadion so zgradili leta 1962, leta 2007 so športne površine obnovili. Za gledalce nogometa in atletike je na stadionu na voljo 600 sedežev, za športnike pa šest garderob s tuši.

Promocijska objava


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 09. 12. 2018
Zasavc.net - 04. 11. 2018
Zasavc.net - 04. 11. 2018
Zasavc.net - 04. 10. 2018
Zasavc.net - 03. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net