Roglič končal Alpe na četrtem mestu

Primož Roglič, izjemen zagorski kolesar, je na dirki vseh dirk, na tritedenskem kolesarskem festivalu Po Franciji, zaključil alpski del francoske pentlje med najboljšimi svetovnimi kolesarji – na četrtem mestu.

od Zasavc.net - 20. 07. 2018
Foto: osebni arhiv Primoža Rogliča (Fb)

Primož Roglič je odlično odvozil izjemno zahtevne etape v francoskih Alpah. Držal se je vodilnih v generalni uvrstitvi in se postopoma vzpenjal v skupnem seštevku dirke. S 16. mesta pred Alpami je sedaj na 4. mestu skupne uvrstitve na Tour de France, kar je odlično izhodišče za vstop v tretji teden dirkanja.

Zadnja etapa v Alpah je bila izjemno zanimiva. Roglič sicer proti koncu ni zmogel povsem držati tempa najboljših, pa vendar je zaostal le za 13 sekund in se v skupni uvrstitvi še povzpel za eno mesto.

Dirko je popestril 70 kilometrov dolg beg kapetana ekipe LottoNL-Jumbo Stevena Kruijswijka, moštvena kolega Primoža Rogliča. Imel je že več kot 6 minut prednosti pred glavnino, vendar ni zdržal. Na vzponu na Alpe d'Huez so ga ujeli in razplamtela se je borba med vodilnimi kolesarji letošnje dirke. Rogliča je v odločilnem trenutku dirke malo zmanjkalo. Vincenzo Nibali je padel po trku z motoristom, potem pa sta z Rogličem lovila vodečo četverico kolesarjev. Zaradi padca Nibalija so se vodeči kolesarji Chris Froome, Geraint Thomas, Tom Dumoulin in Romain Bardet malo pred ciljem dogovorili, da ga bodo počakali. Z Nibalijem se je vodilnim približeval tudi Roglič. Vmes je vodilno četvorko ujel Mikel Landa, ki očitno ni vedel za dogovor, skočil je, ostali so odgovorili in pričel se je boj za etapno zmago. Tako sta Nibali in Roglič zaostala za zmagovalcem Geraintom Thomasom 13 sekund. Kasneje se je izkazalo, da si je Nibali pri padcu poškodoval vretence, zato so zvečer sporočili, da ne bo nadaljeval dirke.

Vse kaže, da so se pri LottoNL–Jumbo nekako odločili, da v skupnem seštevku bolj kot na Nizozemca Kruijswijka računajo na Primoža Rogliča, ki sedaj za vodilnim v skupnem seštevku Angležem Thomasom zaostaja 2,46 minute. Zato bo nadaljevanje dirkanja po Franciji tudi za slovenske gledalce izjemno zanimivo. Že na etapi na Alpe d'Huez je bilo ogromno slovenskih navijačev z zastavami, celo slovenski ovinek so pripravili za vzpodbudo Rogliču, ki se jim je oddolžil z izvrstnim dirkanjem. Po treh napornih alpskih etapah karavano sedaj čaka bolj mirno nadaljevanje, vznemirljivo pa bo postalo, ko bodo kolesarji zavili v Pireneje, kjer se obeta izjemen boj za končno zmago na dirki Po Franciji.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 12. 12. 2018
Zasavc.net - 11. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net