Rogličev telemark za konec

Na odru je Primož Roglič s telemarkom, ki ga seveda poznamo iz smučarskih skokov (kdo še ne ve, da je bil priljubljeni Kisovčan na začetku športne poti smučarski skakalec), proslavil zmago na dirki Po Sloveniji.

od Zasavc.net - 17. 06. 2018
Foto: arhiv dirke Po Sloveniji

V soboto, 16. junija 2018, je Primož Roglič dosegel še eno veličastno zmago v svoji karieri. Zadnji vzpon v kraljevski etapi slovenske pentlje od Podvolovljeka do Kranjskega Raka je Roglič odpeljal izjemno, si pridobil 30 sekund prednosti in v spustu proti Kamniku svojo prednost še povečal ter slavil izjemno zmago. Podobno, kot lani na Tour de France, ko je prav tako pobegnil na zadnjem vzponu in v spustu ohranil prednost ter dosegel veličastno zmago.

Nedelja, 17. junija, je bila samo dokaz, kako odličnega kolesarja ima Slovenija v Primožu Rogliču. Na zahtevnem kronometru je vso konkurenco pustil za sabo za več kot pol minute, razen Slovenca Jana Tratnika, ki je za njim zaostal 27 sekund. Progo v skupni dolžini 21,5 km med Trebnjem in Novim mestom je prevozil s povprečno hitrostjo 52 km/h.

28-letni Roglič je član ekipe LottoNL Jumbo. Ekipi se je po dirki zahvalil za pomoč, kolesar brez pomoči moštvenih kolegov je v takšni večdnevni dirki zgubljen. Roglič se je prav tako še enkrat zahvalil slovenskim navijačem, ki so v velikem številu spremljali dirko na vseh trasah. Še posebej se ga je seveda dotaknilo dogajanje v njegovem Zagorju, kjer so mu pripravili res lep sprejem, ko je karavana kolesarjev zapeljala iz Trojan v zagorsko dolino in potem preko Slačnika in Zasavja proti Celju. Pa tudi drugod po Sloveniji je dirko spremljalo ogromno navijačev, priljubljeni Rogla jih ima ogromno in ob pogledu nanje so mu šle kocine pokonci, je rad dejal v teh dneh dirke.

Roglič je tokrat osvojil zeleno majico za že drugo zmago na dirki Po Sloveniji. Prvič je zmagal leta 2015 v dresu Adria Mobila. Poleg Rogliča je bil na zmagovalnem odru še en Slovenec: Matej Mohorič na tretjem mestu. Le za dve sekundi je bil v skupni uvrstitvi pred mladim Tadejem Pogačarjem, ki se je izkazal in osvojil belo majico za najboljšega mladega kolesarja na slovenskem touru. Drugo mesto je zasedel zvezdnik svetovnega formata, Kolumbijec Rigoberto Uran (lani je na Touru zaostal le za Froomom).

Najboljši kolesarji sedaj odhajajo na priprave za dirko Po Franciji. Tudi Primož Roglič bo iskal svoje priložnosti na dirki vseh dirk. Pravi, da so mu všeč tako Alpe kot Pireneji, kjer se odvijajo najtežje etape francoske pentlje. Letos še ne bo lovil skupne uvrstitve, skušal pa bo osvojiti kakšno etapo. Prav gotovo ga bo tudi v Franciji spremljalo veliko navijačev iz Slovenije.

MP


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 16. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 12. 11. 2018
Zasavc.net - 09. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net