Rokova modrina

Slovensko mladinsko gledališče iz Ljubljane je na peti abonmajski predstavi v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje predstavilo Rokovo modrino.

od Zasavc.net - 14. 02. 2018
Foto: Irena Vozelj

Predstaviti tako uspešnega športnika, smučarja, kot je bil Rok Petrovič, je dokaj zahtevna in težka naloga. Vse tegobe, ovire in nesporazume, ki jih športniki srečujejo na svoji poti, so v čudovito celoto zlili scenarij Boštjana Videmška, režija Matjaža Pograjca in igra Primoža Bezjaka, Damjane Černe, Željka Hrsa, Uroša Mačka, Mateja Recerja in Katarine Stegnar. Predstava pokaže, kako so športniki še posebej podvrženi obsodbam, če niso pripravljeni delati po normativih republiških zvez, ki imajo večkrat na položajih ljudi, ki menijo, da vse vedo.

Rok Petrovič je želel biti dober, najboljši. Sam je določil načine, ki so mu pomagali k uspehom, bil je daleč pred drugimi, saj so se njegove tehnike uveljavile šele v sedanjosti, a ob podpori nove opreme, ki omogoča boljše rezultate. Zanimala sta ga budizem in filozofija, treniral je jogo in potapljanje na vdih, delal veliko vaj za ravnotežje. Vsemu temu so mnogi ugovarjali, a hodil je po svoji poti naprej, vse do bridkega konca. Odplaval je v globine morja in v svojem svetu se je poslovil od našega sveta.

Upajmo, da bomo v življenju srečali še veliko Rokov, ki se ne bodo ozirali na mnenje povprečnežev, pomembnežev in vsevedov.

Bučen aplavz je bil zahvala za dobro odigrano dramo, za kateroje bilo potrebnoveliko treninga in truda.

Irena Vozelj


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 17. 10. 2018
Zasavc.net - 17. 10. 2018
Zasavc.net - 15. 10. 2018
Zasavc.net - 12. 10. 2018
Zasavc.net - 10. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net