Rudarska svetilka Hrastničanom

Strelsko društvo Rudnik Hrastnik je v soboto, 30. junija, že dvanajstič organiziralo tekmovanje v streljanju z zračno puško na 10 metrov v počastitev 3. julija - praznika rudarjev in občine Hrastnik. Sodelovalo je dvanajst ekip s 43 posamezniki iz šestih strelskih društev. Prehodni pokal, rudarska svetilka, za najboljšo ekipo je tokrat ostal kar v domači vitrini, priborili so si jo Špela Polak, Valerija Tišler in Tomaž Pavlič, ki so skupaj nastreljali 542 krogov.

od Zasavc.net - 03. 07. 2018
Foto: Jasmina Pavlič

Izjemno izenačen je bil boj za posebno nagrado podjetja Tevel iz Kisovca (detektor plina) za najboljšega strelca tekmovanja. Kar trije udeleženci so imeli enak rezultat (186 krogov). Zmagovalka pa je postala Vesna Strakušek zaradi najboljšega rezultata druge serije in števila centrov. Vsi udeleženci tekmovanja so prejeli simbolično nagrado sponzorjev in donatorjev. Bili so navdušeni nad organizacijo tekmovanja. Tekmovanje so zaključili z druženjem ob kosilu v Piceriji Rondo.

V kategoriji članic do 35 let so domačinke osvojile prva štiri mesta. Zmagala je Špela Polak pred Valerijo Tišler, Jasmino Pavlič in Zalo Logar. Med člani do 50 let je zmagal Tomaž Pavlič (SD Rudnik Hrastnik) pred Matejem Pevcem (SD Kisovec) in Otom Strakuškom (SD 1956 Trbovlje). Med članicami nad 35 let je slavila Vesna Strakušek (Trbovlje) pred Saško Nerat (SD Vojnik) in Mojco Vučilovski (Hrastnik). Med člani nad 50 let pa je bil najboljši Lado Kovač (SD Kisovec) pred Ivanom Delpinom (Trbovlje) in Tonetom Mohorkom (Kisovec).

Tekmovali so tudi pionirji. Med pionirkami je slavila Tija Šijes (Kisovec) pred Hano Strakušek (Trbovlje), med pionirji pa Ožbej Rokavec pred Markom Jazbecem, tretji je bil Nik Jazbec (vsi Kisovec) četrti pa Žan Čeperlin (Hrastnik). Med mlajšimi pionirkami je zmagala Nika Skubic (Kisovec) pred Lučko Holešek in Urško Tišler (obe Hrastnik), med mlajšimi pionirji pa Simon Škoberne pred Ažbetom Šuštarjem (oba Kisovec) in Blažem Majcnom (Hrastnik).

Ekipno so bili najboljši med člani in članicami SD Rudnik Hrastnik, med starejšimi člani in članicami SD Kisovec, med pionirji in pionirkami ter mlajšimi pionirkami in pionirji pa SD Kisovec.

Vodja tekmovanja Tomaž Pavlič in predsednik društva Vladimir Mrak sta bila zadovoljna z rezultati domačih strelcev in strelk, saj so poleg prehodnega pokala osvojili še tri pokale in osem medalj. Za mlajše Hrastničane bodo člani društva v času počitnic organizirali tečaj streljanja s serijsko zračno puško. Privoščili pa si bodo tudi počitnice brez treningov in tekmovanj.

Jasmina Pavlič in ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 16. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 12. 11. 2018
Zasavc.net - 09. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net