S sončnico na rami

Kulturno umetniško društvo Sodobnost International je tudi letos razpisalo nagrado za spodbujanje veselja do branja sončnica na rami. Komisija v sestavi dr. Marijanca Ajša Vižintin, Jana Bauer in Katja Kac je med 40 prispelimi prijavami izbrala tri nominirance, med katerimi sta bili tudi Urša Bajda in Marjana Eberlinc iz OŠ Tončke Čeč Trbovlje.

od Zasavc.net - 30. 05. 2018
Marjana Eberlinc in Urša Bajda. Foto: OŠ Tončke Čeč Trbovlje

Nominiranke Urška Bajda in Marjana Eberlinc iz OŠ Tončke Čeč Trbovlje, Jelka Kosi iz Gimnazije Ptuj ter nagrajenec Andrej Jalen iz Knjižnice Antona Tomaža Linharta, Radovljica so pretekli teden prejeli priznanja za spodbujanje veselja do branja sončnica na rami, ki ga podeljuje KUD Sodobnost International.

Komisija, ki je med 40 prijavljenimi med nominirance uvrstila tudi Uršo Bajdo in Marjano Eberlinc, je to svojo odločitev utemeljila: »OŠ Tončke Čeč v Trbovljah ima srečo. Pravzaprav sta sreči kar dve. Marjana Eberlinc in Urša Bajda, strokovni delavki šolske knjižnice. Z izvirnimi strokovnimi pristopi skrbita za spodbujanje veselja do branja med otroki in najstniki. Svojo ljubezen do kvalitetne literature in knjižničarstva širita tudi zunaj šolskega okoliša, tako na nacionalni kot na mednarodni ravni. Na OŠ Tončke Čeč potekajo številni projekti za spodbujanje branja. Nekateri med njimi, npr. projekt Naj bralec, ki sta ga zasnovali že pred desetletjem, so se začeli udejanjati tudi v drugih slovenskih šolah. Knjižničarki spodbujata družinsko branje, sodelovalno branje, kjer starejši učenci berejo mlajšim, dodajata branju humanitarno noto. Spremljata branje v tretjem razredu, v želji, da bi lahko pravočasno pomagali tistim, pri katerih branje še ni avtomatizirano.

Na OŠ Tončke Čeč potekajo knjižne menjalnice, razstave knjig, širi se izjemno pozitiven odnos do branja. Svoj besedni potencial izkoriščajo tako nadarjeni učenci, kot tisti, ki pri branju potrebujejo dodatne spodbude. V njihovi šolski knjižnici se pišejo strategije za razvijanje bralne pismenosti, pripravljajo se referati za mednarodne kongrese šolskih knjižničarjev. Vsem, ki bi želeli slediti njunem zgledu, priporočamo spremljanje spletnega dnevnika z dogodki v njuni šolski knjižnici.«

Dobitnicama priznanja je čestitala tudi ravnateljica OŠ Tončke Čeč Katarina Pajer Povh.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 15. 10. 2018
Zasavc.net - 12. 10. 2018
Zasavc.net - 10. 10. 2018
Zasavc.net - 09. 10. 2018
Zasavc.net - 08. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net