S štirimi kolajnami zaključili sezono

Od četrtka do nedelje je v olimpijskem bazenu v koprski Žusterni potekalo letno odprto državno prvenstvo v plavanju za kadete, mladince in člane. Udeležilo se ga je 390 plavalcev iz 27 slovenskih klubov ter plavalci iz petih evropskih držav.

od Zasavc.net - 02. 08. 2018
Foto: arhiv PK Trbovlje

Državnega prvenstva so se udeležili tudi štirje plavalci iz trboveljskega kluba, med katerimi sta bila najbolj uspešna brata Šintler. Priborila sta si štiri kolajne.

Prvi se je na drugo stopničko povzpel Žiga Šintler v mladinski konkurenci na 200 mešano. Nadaljeval je v svojem slogu ter osvojil srebro tudina 400 mešano in na 200 prsno. V finalu je nastopil še v disciplinah 50 prsno in 100 prsno, kjer se je v močni konkurenci uvrstil na 6. mesto.

Tilen Šintler je kljub študiju, ki mu vzame večino časa, solidno nastopil in se na svojem edinem nastopu uvrstil med najboljše. Osvojil je drugo mesto na 50 prsno.

V isti disciplini je preboj v finale uspel tudi Daši Krajnc. Osvojila je z osebnim rekordom osmo mesto, na 100 prsno je bila še mesto boljša, z nastopom v eni najtežjih disciplin na 200 delfin pa je bila šesta. A izkazala se je tudi na 200 prosto, saj je svoj osebni rekord izboljšala za debelih 5 sekund, a nastop v finalu morala odpovedati zaradi odhoda na Mednarodne šolske športne igre v Izrael.

Odlično je plaval tudi Tim Dolanc, ki se z malimi, a zanesljivimi »zavesljaji« bliža najboljšim.V vseh svojih nastopih je popravljal osebne rekorde ter potrdil staro resnico, da se plavalec rodi in naredi.

»S štirimi plavalci je trboveljski klub odigral vidno vlogo na tem prvenstvu, za kar je požel številne simpatije vseh prisotnih, ki so seznanjeni s problemi, ki nas tarejo,« so po tekmi sporočili iz kluba in dodali, »skupaj so si naši plavalcipriplavali 12 finalnih nastopov, ki jim je bilo to državno prvenstvo bolj labodji spev kot veselje in optimizem za prihodnost. Vrhunski plavalci pač ne morejo trenirati osem mesecev v času kosila, ravno tako je motena selekcija mlajših nadarjenih plavalcev zaradi neustreznega termina v Hrastniku. Kako vso zainteresirano mladino ob 14. uri prepeljati v Hrastnik, plačevati vstopnino in kako spraviti v bazen 30 plavalcev poleg KRC-ove plavalne šole?«

Po mnenju kluba so plavalci zaključili sezono navkljub tem težavam uspešno. Čeprav so se nadejali še več uvrstitev na stopničke, jim ostaja še večja spodbuda za delo v prihodnje.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 11. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 07. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net