Šest medalj na množičnem turnirju

V soboto, 1. septembra, je v Čakovcu na Hrvaškem potekal 22. Mednarodni karate turnir »Međimurje open 2018«. Na tekmovanje je bilo prijavljenih 1197 tekmovalk in tekmovalcev iz 127 klubov iz 15 držav. Karate klub Trbovlje so v sklopu Karate zveze Slovenije zastopali Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar in Stefan Joksimovič. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Rok Lopan.

od Zasavc.net - 05. 09. 2018
Foto: Karate klub Trbovlje

Kot prva je na turnirju nastopila Laura Božjak v katah pri kadetinjah, kjer je izgubila v prvem krogu in v repasažu ter pri mladinkah v prvem krogu. Več uspeha je bilo v športnih borbah. Domen Zidar je tekmoval v kategoriji mladincev do 61 kilogramov. Po treh zanesljivih zmagah je izgubil finale proti predstavniku Madžarske. Urša Haberl je še kljub nedopolnjenim osemnajstim letom nastopila v kategoriji mlajših članic (18 do 20 let) do 50 kilogramov in si s tremi zmagami priborila zlato medaljo. V polfinalu je premagala Hrvatico Grdenićevo, lastnico štirih medalj z evropskih in svetovnih prvenstev. Za drugo trboveljsko zlato medaljo je poskrbela njena sestra Barbara Haberl v kategoriji mlajših članic do 55 kilogramov. Barbara je nastopila tudi v kategoriji članic, kjer je v finalu nekaj sekund pred koncem pri rezultatu 3:3 in vodstvu zaradi prvo dosežene točke, izvedla nožni udarec v glavo nasprotnice, ki so ga sodniki ocenili za premočnega in jo diskvalificirali. Tako je zmagala nasprotnica, Haberlova pa osvojila srebrno medaljo. Tudi Stefan Joksimovič je nastopil v dveh kategorijah, in sicer pri mlajših članih in članih nad 84 kilogramov. V prvi kategoriji se je moral zadovoljiti s tretjim mestom, pri članih pa je naredil korak višje na zmagovalnem odru in končal na drugem mestu. Poraz je moral priznati samo proti najuspešnejšemu Hrvatu Kvesiću, ki trenutno zaseda sedmo mesto na svetovni karate lestvici.

»Rezultati naših tekmovalcev so dodobra pripomogli k skupnemu drugemu mestu Karate zveze Slovenije po številu osvojenih medalj, saj so od sedmih zlatih medalj, za dve poskrbeli Trboveljčani,« so po turnirju povedali v trboveljskem klubu.

Sicer pa v Karate klubu Trbovlje še vedno vabijo vse, ki bi se radi vpisali, da se jim pridružijo ob ponedeljkih in sredah med 17.00 in 18.00 uro v večnamenskem prostoru Osnovne šole Trbovlje.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 12. 11. 2018
Zasavc.net - 09. 11. 2018
Zasavc.net - 07. 11. 2018
Zasavc.net - 06. 11. 2018
Zasavc.net - 05. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net