Sestrski finale na Češkem

V petek, 12. oktobra, se je reprezentanca kadetov, mladincev in mlajših članov odpravila na Češko, kjer so čez vikend nastopili na 19. Mednarodnem karate turnirju /"Euro Grand Prix - Pilsen/".

od Zasavc.net - 18. 10. 2018
Foto: arhiv kluba

Na turnirju so med prijavljenimi 1158 tekmovalci iz 19 držav Slovenijo iz trboveljskega karate kluba zastopali Urša Haberl, Barbara Haberl, Domen Zidar in Stefan Joksimovič. Vodja slovenske odprave je bil glavni trener KK Trbovlje Miha Kovačič.

Ker so bile na turnirju težnostne kategorije mlajših članov malce spremenjene, sta Urša Haberl in Barbara Haberl nastopili v skupni kategoriji do 53 kilogramov. Vsaka je zabeležila po tri zmage. Urša je po vrsti premagala Švicarko, Poljakinjo in Čehinjo. Barbara pa Izraelko, Čehinjo in Nemko. Tako sta poskrbeli za sestrski finale, kjer je bila uspešnejša Barbara in osvojila zlato medaljo. Urša se je morala zadovoljiti s srebrom. Barbara je nastopila še v članski kategoriji do 55 kilogramov, kjer je končala na petem mestu. Stefan je prav tako nastopil pri mlajših članih nad 78 kilogramov in članih nad 84 kilogramov. Tokrat ni imel svojega dne in je ostal brez vidnega rezultata. V nedeljo je tekmoval Domen v kategoriji mladincev do 61 kilogramov. Izgubil je prvo borbo proti kasnejšemu zmagovalcu iz Belgije ter nato še prvi repasaž. Karate zveza Slovenije je z dvema zlatima, eno srebrno in desetimi bronastimi medaljami v skupnem seštevku zasedla deveto mesto med 156 ekipami na Češkem.

Poleg tekmovanja v Plznu so bili v soboto aktivni tudi drugi člani trboveljskega kluba na tekmah v Sloveniji. Cristina Korpar Žveglič in Aljaž Hvala sta se v Idriji udeležila priprav širšega izbora otroške reprezentance v katah in športnih borbah. Na povabilo Karate kluba Velenje pa so se predsednik kluba Bogdan Simerl, podpredsednik kluba Borut Markošek in trener Edin Salkič v Velenju udeležili prireditve ob praznovanju 50-letnice delovanja velenjskega kluba.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 18. 11. 2018
Zasavc.net - 16. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 12. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net