Širitev podjetja Herz v Šmartnem

V torek, 23. januarja, so v Šmartnem pri Litiji postavili temeljni kamen za gradnjo nove proizvodno-skladiščne hale.

od Zasavc.net - 24. 01. 2018
Foto: arhiv Herz

Podjetje Herz je nastalo leta 2006 z združitvijo podjetij Kovina in Unitas in je v lasti avstrijskega podjetja Herz Armaturen GesMbH. Danes podjetje izvozi v tujino tri četrtine proizvodnje sanitarnih armatur in rešitev za ogrevalno tehniko ter ventile za ogrevanje, plin in vodo. Zaradi dinamične rasti prodaje bo podjetje v letu 2018 izgradilo nov proizvodno-skladiščni objekt na obstoječi lokaciji v Šmartnem pri Litiji.

V ta namen je podjetje kupilo okrog 9.000 kvadratnih metrov zemljišča. Nov proizvodno – skladiščni objekt bo meril 5.000 kvadratnih metrov in bo namenjen proizvodnji krogelnih ventilov in sanitarnih armatur, ki so plod lastnega razvoja, ter skladiščnim prostorom. Investicija bo znašala okoli 4 milijone evrov.

Novi proizvodni prostori bodo opremljeni s sodobnim strojnim parkom, ki bo omogočal bistveno povečanje produktivnosti, zanesljivosti in ponovljivosti delovnih procesov, ter robotskimi sistemi, ki bodo omogočali najkompleksnejše delovne procese. S širitvijo podjetja se bo odprlo vsaj 70 novih delovnih mest. Podjetje Herz tako postaja eno izmed najrazvitejših proizvodnih podjetij v regiji in eden izmed pomembnejših zaposlovalcev inženirjev in tehnično izobraženega kadra na tem območju.

Za izgradnjo nove proizvodno-skladiščne hale so v Šmartnem pri Litiji 23. januarja postavili temeljni kamen. Dogodka se je poleg predsednika Vlade RS dr. Mira Cerarja in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška udeležil tudi dr. Gerhard Glinzerer, ki je 100-odstotni lastnik koncerna Herz. Koncern ima proizvodne lokacije v več državah. Interes koncerna in tudi interes podjetja Herz je, da se velik del proizvodne iz ostalih držav preseli v Slovenijo. »Odločitev o selitvi dodatne proizvodnje in razvoja v Slovenijo je v veliki meri vezana na kakovosten kader, razpoložljiv na našem območju,« so ob tem povedali v podjetju Herz.

ZT


- oglaševalski prostor -

- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 03. 12. 2018
Zasavc.net - 29. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net