Slavko Jelševar kandidat za župana Zagorja ob Savi

Vsem kandidatom za županje in župane v Zasavju smo postavili pet enakih vprašanj o tem, kako gledajo na Zasavje. Objavljamo jih v vrstnem redu, kot jih prejemamo v našem uredništvu. V Zagorju ob Savi za župana kandidira za župana tudi podjetnik Slavko Jelševar, ki se zavzema za strpno sožitje gospodarstva in narave. Njegovo kandidaturo je vložila SLS – Slovenska ljudska stranka.

od Zasavc.net - 06. 11. 2018

Če bi morali izbrati po eno najlepšo stvar v vsaki od zasavskih občin, katere tri bi to bile?

V Zasavju imamo veliko lepih stvari, zasavski hribi in planine pa so skupni vsem trem občinam, saj je iz njihovih vrhov čudovit pogled na vsa tri zasavska mesta.

Če boste izvoljeni za župana, kako si boste prizadevali za sodelovanje med zasavskimi občinami?

V današnjem svetu brez povezovanja ne gre. Vsak župan želi svoji občini najboljše, vendar se njegovo delo ne konča z ostro mejno črto. Če bom izvoljen za župana, bom pobudnik, da se trije zasavski župani redno skupaj sestajamo s predstavniki nevladnih organizacij in gospodarstva, kjer bomo iskali poti, kako skupaj pridobiti nove projekte, ki bodo v korist občanom vseh treh občin.

Kateri skupni projekti (gospodarski, turistični, kulturni, športni ali drugi), ki trenutno že potekajo v Zasavju, se vam zdijo pomembni in bi se zanje zavzemali tudi kot župan?

Med njimi so: skrb za okolje in ekologija, vendar ne z zapiranjem delovnih mest; nadaljevanje projekta izgradnje hidroelektrarn, vendar v zelo premišljeni obliki, tako da ne bomo prekomerno degradirali okolice, da jih bodo gradili zasavski podjetniki in da bomo uredili lokalno infrastrukturo; turizem v različnih oblikah: kmečki turizem, eko turizem, izgradnja vsaj enega hotela ter obnova Medijskih toplic; projekt izgradnje tunela Trbovlje - Prebold in povezava na avtocesto. S tem bi se drastično zmanjšalo onesnaženje celotnega Zasavja zaradi tovornega prometa.

Ali se po službenih ali prostočasnih opravkih odpravite tudi v drugi dve zasavski občini – kam?

Kot podjetnik sodelujem z mnogimi podjetji in obrtniki po Zasavju. V gospodarstvu smo tega vajeni, pri nas ni takšnih ovir, kot si jih ustvarjajo politiki. V prostem času pa se z ženo in prijatelji večkrat odpravimo na zasavske hribe: Kum, Mrzlica, Gore, Čemšeniška planina in druge.

Koga bi predlagali za Zasavko ali Zasavca leta 2018 in zakaj (lahko zapišete več imen)?

Sam sem mnenja, da se politika preveč vpleta v to, kdo sme dobiti kakšno priznanje. Imamo veliko uspešnih Zasavcev, ki so aktivni tako v športu, glasbi, kulturi, ter različnih humanitarnih organizacijah. Nekateri so bolj vidni, bolj slišani, so pa tudi mnogi, o katerih vemo premalo, pa bi si še bolj zaslužili priznanje.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 19. 11. 2018
Zasavc.net - 19. 11. 2018
Zasavc.net - 19. 11. 2018
Zasavc.net - 18. 11. 2018
Zasavc.net - 17. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net