Slikarji prihajajo v Zagorje

V Zagorju se danes pričenja že 55. slikarska kolonija Izlake – Zagorje, najstarejša tovrstna kolonija v srednji Evropi. Delovno srečanje 12 udeležencev kolonije, ki prihajajo iz sedmih držav, bo tokrat tudi glasbeno obarvano.

od Zasavc.net - 10. 07. 2018
Foto: MD

Kot je povedal umetniški vodja kolonije Milan Razboršek, so tokrat vabili tudi umetnike, ki se poleg likovne umetnosti ukvarjajo z glasbo. Zato bodo pripravili v okviru delovnega srečanja slikarjev in enega kiparja več zanimivih prireditev. V petek, 13. julija, bodo odprli v avli Delavskega doma razstavo Tima Kropivška, uro kasneje bodo predstavili udeležence letošnje kolonije in poskrbeli za zanimivo glasbeno dogajanje s koncertom Petra Lovšina.

V torek, 17. julija, bodo v galeriji Medija odprli razstavo slik udeleženke kolonije Ejti Štih. V četrtek, 19. julija, pa organizatorji vabijo na priložnostno razstavo nastalih likovnih del na letošnji koloniji, ki bo v Stekleni dvorani Delavskega doma Zagorje, kjer bodo slikarji tudi ustvarjali.

Kot častni gost bo letos sodeloval na koloniji nagrajenec Prešernovega sklada Franko Vecchiet (Italija/Slovenija), med udeleženci bo še en nagrajenec Prešernovega sklada Oto Rimele(Slovenija). Ženski del slikarske udeležbe bodo tokrat zastopale Ejti Štih (Slovenija/Bolivija), Hanni Goldgardt (Nemčija), Helena Tahir (Slovenija) in Marija Zdravković (Srbija). Kolonije se bodo udeležili še slikarji: Zdravko Milić (Hrvaška), Marin Berovič (Slovenija - sodeluje drugič), Mathias Schluter (Nemčija), Andrej Trobentar(Slovenija), Enes Lević (Bosna) in kipar Alessandro Cadamuro (Italija/Hrvaška).

MP


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 12. 11. 2018
Zasavc.net - 31. 10. 2018
Zasavc.net - 28. 10. 2018
Zasavc.net - 26. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net