Slovenci bronasti

Slovenska 3x3 košarkarska reprezentanca je svetovno prvenstvo na Filipinih zaključila na tretjem mestu in se v domovino vrača z bronasto medaljo. V ekipi je igral tudi Trboveljčan Gašper Ovnik.

od Zasavc.net - 13. 06. 2018
Foto: arhiv KZS

Kot poroča Košarkarska zveza Slovenije so slovenski košarkarji zaključili svetovno prvenstvo na tretjem mestu, potem ko so v malem finalu ugnali Poljsko. Do zmage so prišli po velikem preobratu, saj so zaostajali že 11:5. Poljaki so bili izjemno razpoloženi pri metu z razdalje, saj so zadeli kar pet metov za dve točki. Slovenski košarkarji so se v nadaljevanju zbrali, zadeli nekaj metov z razdalje in nasprotnike ujeli pri izidu 14:14. V končnici sta glavni vlogi odigrala Gašper Ovnik (10 točk) in Simon Finžgar (7 točk). Ovnik je pri izidu 18:15 zadel met za tri točke, nato pa s polaganjem potrdil tretje mesto. Novi svetovni prvaki so postali košarkarji Srbije.

Slovenski reprezentant, Trboveljčan Gašper Ovnik je po tekmah povedal: »Zaradi težkega poraza v polfinalu proti Nizozemcem so glave še vedno vroče. Vendar pa se je bilo potrebno zbrati za tekmo za tretje mesto, kar je na koncu zelo lep dosežek. Zelo težke tekme in kakovosten turnir pomenijo, da so se reprezentance angažirale na področju košarke 3x3. Košarkarsko manj priznane države v to športno panogo vlagajo veliko truda, kar potrjujejo tudi rezultati. S tretjim mestom smo zadovoljni. S svetovnega prvenstva se vračamo z medaljo, kar je bil primarni cilj. Za najboljše občutke je barva medalje napačna. Na celoten turnir je potrebno pogledati tudi povsem objektivno in se zadovoljiti z medaljo kateregakoli leska.«

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 05. 12. 2018
Zasavc.net - 02. 12. 2018
Zasavc.net - 01. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net