Šolski sklad na GŠ Trbovlje

V Glasbeni šoli Trbovlje so ustanovili šolski sklad, s katerim bodo omogočili dostop do izobraževalnih programov glasbene šole otrokom iz socialno šibkejših trboveljskih družin, najbolj nadarjenim učencem pa olajšati dostop do nadstandardnih vsebin.

od Zasavc.net - 11. 01. 2018
Foto: GŠ Trbovlje

»Sklad bo pridobival sredstva iz prispevkov domačih in tujih pravnih in fizičnih oseb, donacij, zapuščin in drugih virov; financiral dejavnosti posameznih oddelkov in skupin, ki niso sestavina rednega izobraževalnega programa; skrbel za nakup nadstandardne opreme in glasbil; zagotavljal sredstva za spodbujanje dejavnosti zelo perspektivnih učencev ter pomagal socialno šibkim učencem,« so zapisali v izjavi za javnost v Glasbeni šoli Trbovlje.

"Potreba po šolskem skladu se je pokazala že pred leti, v glavnem zaradi vse večjega števila družin, ki si glasbene šole enostavno niso mogle privoščiti!" pravi ravnateljica Katja Mikula. "A glasba nas povezuje in mora biti zato dostopna vsem, ne glede na naš družbeni položaj ali finančno zmogljivost." Ustanovitev sklada so z veselnjem podprli tako člani Sveta staršev kot člani Sveta zavoda GŠ Trbovlje.

Svet zavoda je ustanovitev sklada sprejel ob začetku šolskega leta, v ponedeljek, 8.januarja pa je upravni odbor sklada prvič zasedal. Na ustanovni seji so članice in člani pričeli s snovanjem letnega načrta in na mesto predsednice izvolili Barbaro Černe, njen namestnik je postal David Jančič.

V UO Sklada GŠ Trbovlje delujeta še predstavnici šole Sanja Šehić in Claudija Ledinek ter predstavniki staršev Barbara Adeeb, Mateja Camplin Tahirović in Primož Siter.

Glasbena šola Trbovlje bo sklad prvič vključila v svoj redni program že na tokrat dobrodelni tradicionalni prireditvi Mamicam in ženam 23.marca v trboveljskem Domu svobode.


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 12. 11. 2018
Zasavc.net - 31. 10. 2018
Zasavc.net - 28. 10. 2018
Zasavc.net - 26. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net