Spet cvetje in pivo

V četrtek, 12. julija, se je pričel festival Pivo in cvetje v Laškem, ki ga obišče tudi veliko Zasavk in Zasavcev. Štiriinpetdesti festival bo potekal do nedelje, 15. julija. V mesto z dobrimi tri tisoč prebivalci vsako leto privabi množice obiskovalcev. Laško je dobilo zanimivo cvetlično podobo, člani kulturnih društev so spilili etnografski program, gostinci pa so postavili festivalske restavracije. Kamp je postal domača dnevna soba za goste, ki se radi veselijo in zabavajo na tej največji slovenski fešti.

od Zasavc.net - 14. 07. 2018
Foto:arhiv Pivo in cvetje

Otvoritev festivala je bila v četrtek ob na Aškerčevem trgu. Na največjem odru so ljubitelje rocka v četrtek navduševali Jackson, Dobermann iz Italije, Šank Rock, zaključili so tudi glasbeno tekmovanje (Željko Joksimović, Halid Bešlić in Neno Belan). V petek so nastopili: MRFY, King Foo, Phil Campbell & The Bastard Sons ter slovenski Mi2. Nocoj, v soboto, bodo ljudi zabavali: Stray Train, Hamo & Tribute To Love, The Dead Daisies, Sokoli & Pankrti.

Na odru na občinskem dvorišču so v četrtek nastopili: Panda, Prifarski muzikanti z Andražem Hribarjem in Anjo Bukovec in Slavko Ivančič. V petek so bili na odru Ina Shai, Isaac Palma, Petar Grašo in Balkan Boys. Nocoj pa se zabava nadaljuje z naslednjimi glasbeniki: Klara Jazbec, Victory, Marko Vozelj in Mojstri.

Tretji večji oder pa za ljubitelje elektronske plesne glasbe obvladujejo didžeji. V festivalskih dneh lahko ljubitelji tovrstne glasbe uživajo v ritmih naslednjih: Alen Herič, Dean Deen, Tim Urbanya, Jaxxsson, Alex Ranerro, Mike Vale, Dennis N-bakhaa, Ticko, Adoo in Tomy DeClerque.

Organizatorji vabijo udeležence v Laško z vlakom: »Vožnja z vlakom do Laškega je varna, udobna in tudi časovno povsem sprejemljiva. Železniška postaja je v Laškem ravno nasproti glavnega festivalskega vhoda, zato je prihod z vlakom res enostaven in udoben.« Slovenske železnice v času festivala okrepijo število vlakov v Laško z več izhodiščnih točk. A ne le to, posebej za festivalske goste vsako leto pripravijo tudi zelo ugodne cene.

Poleg glasbenih dogajanj pa je se v Laškem v teh dneh dogaja še marsikaj drugega, saj so sestavni del Piva in cvetja tudi etnološke prireditve.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 09. 12. 2018
Zasavc.net - 04. 11. 2018
Zasavc.net - 04. 11. 2018
Zasavc.net - 04. 10. 2018
Zasavc.net - 03. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net