Stara plastenka za novo življenje

Tandem Zagorje, embalažna shema Dinos DROE Unirec, program Ekošola, Rdeči križ Slovenije in revija Bogastvo zdravja so ob podpori slovenskih komunalnih podjetij letos že četrtič izvedli ozaveščevalno-humanitarni projekt Jaz, ti, mi, za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje. K sodelovanju so pritegnili preko 170 šol in vrtcev in zbrali več kot 10.500 kilogramov odpadnih plastenk PET.

od Zasavc.net - 07. 06. 2018
Foto: arhiv partnerjev akcije

Gre za idejo, ki se je porodila v Zagorju ob Savi, v društvu Tandem, ki ga vodi Jelena Jerin. »Ponosni smo, da je naša ideja dobro sprejeta tako pri mentorjih kot tudi otrocih in širši javnosti. Želimo, da bi se v projekt vključile vse slovenske izobraževalne ustanove, ki bi na učencem prijazen način vzgajale odgovorne in družbeno aktivne ljudi,« je po prireditvi povedala Jerinova. Skupaj z generalno sekretarko RKS Renato Brunskole in vodjo Dinosovega programa Unirec Goranom Ambrožem je Jerinova simbolično predala ček v vrednosti 3.686 evrov Splošni bolnišnici Murska Sobota. Zbran denar bo namenjen nakupu ultrazvočne naprave srca za novorojenčke.

Na slovesnem dogodku so priznanja in nagrade prejeli tudi mladi ustvarjalci, ki so sodelovali v ustvarjalno-raziskovalnem natečaju, ter ustanova, ki je zbrala največjo količino plastenk na otroka. To je letos OŠ Dolenjske Toplice, kjer so v času akcije med 22. marcem in 22. aprilom zbrali več kot 10 kilogramov plastenk na učenca. Nagrado, 1.320 evrov, je prispeval pokrovitelj glavne nagrade, podjetje Ekoigrala.

Kot so povedali partnerji akcije, spodbujajo z njo predvsem mlade k dobrodelnosti in jih hkrati ozaveščajo o možnostih recikliranja odpadnih plastenk ter opozarjajo na pomen zapiranja snovnih tokov kot enega temeljnih načinov ohranjanja naravnih virov v prihodnje.

Akcijo so nadgradili z dobrodelno dražbo podpisanega košarkarskega reprezentančnega dresa in SMS sporočili ter tako skupaj zbrali 3.686 evrov.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 15. 12. 2018
Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 06. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net