Mladi iz Trbovelj v Lazarevcu in Valandovem

Dvanajst osnovnošolcev trboveljskih osnovnih šol je v spremstvu dveh mentoric 2. julija odpotovalo na izmenjavo v pobratene trboveljske občine Lazarevac v Srbiji in Valandovo v Makedoniji. V obeh pobratenih mestih so jim pripravili pester program.

od Zasavc.net - 05. 07. 2018
Foto: arhiv Občine Trbovlje

V Lazarevcu so obiskali spomenik slovenskim izgnancem, nadaljevali so z delavnico na temo mozaika, odšli na ogled Beograda in Muzeja iluzij. Čaka jih še obisk Občine Lazarevac in ogled mesta.

V Valandovem so mladi že obiskali občino in župana ter tamkajšnjo srednjo šolo in si ogledali kulturne in zgodovinske znamenitosti mesta. Prav tako so bili na ogledu Hudičevih slapov in Dojranskega jezera, čaka pa jih še delovno srečanje na šoli in obisk samostana. Obe skupini se vračata v Trbovlje v petek, 6. julija.

Na pobudo županje občine Trbovlje Jasne Gabrič so izmenjave otrok s pobratenima mestoma Lazarevac in Valandovo po približno tridesetih letih znova stekle. V maju so namreč občino Trbovlje obiskali otroci iz obeh pobratenih mest. Mladi iz vseh treh mest so si z obiski prav gotovo nabrali novih izkušenj in novih poznanstev, prav gotovo pa jim bodo obiski ostali dolgo v spominu.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 14. 12. 2018
Zasavc.net - 14. 12. 2018
Zasavc.net - 06. 12. 2018
Zasavc.net - 30. 11. 2018
Zasavc.net - 23. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net