Svetovni dan otroka

Ob svetovnem dnevu otroka bodo otroci v Sloveniji za en dan prevzeli najpomembnejše vloge v politiki, medijih, gospodarstvu, šolstvu, športu in kulturi. Gre za globalno pobudo UNICEF-a, ki daje priložnost otrokom po vsem svetu, da je njihov glas slišan in tudi upoštevan.

od Zasavc.net - 20. 11. 2017
Foto: Tatjana Polanc Kolander

V teh dneh otroci v Sloveniji prevzemajo vodenje države, nekaterih ministrstev, občin, šol, podjetij, medijev, športa in kulture. Tako se bodo v pristojnih uradih za en dan znašli v vlogi predsednika Republike Slovenije, predsednika Vlade Republike Slovenije, ministrov in tudi županov.

V Hrastniku take navade nimajo, v Zagorju bodo mladega župana ali županjo povabili v svoje prostore v prihodnjem tednu, v Trbovljah pa bodo županski stolček mlajši generaciji predali v četrtek, 23. novembra. Mladega župana so v Trbovljah že izbrali. To bo Nejc Škoberne, ki bo za en dan simbolično prevzel vodenje občine.

Ob svetovnem dnevu otroka otroci razkrivajo svojo vizijo, želje in izzive za prihodnost, ki si jo želijo sooblikovati z odraslimi. Podatki temeljijo na raziskavi UNICEF-a Slovenije in Mediane, ki je merila zadovoljstvo otrok z življenjem in odraščanjem v Sloveniji. Otroci bodo na položajih, ki jih bodo v teh dneh »zasedli«, odrasle pozvali k ustvarjanju sveta, v katerem lahko za vsakega otroka omogočimo zdravje, izobrazbo, zaščito pred nasiljem in izkoriščanjem ter enake možnosti za razvoj.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 19. 11. 2018
Zasavc.net - 18. 11. 2018
Zasavc.net - 17. 11. 2018
Zasavc.net - 14. 11. 2018
Zasavc.net - 14. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net