Teden ljubiteljske kulture

Od 11. do 20. maja je teden ljubiteljske kulture, v okviru katerega se bo v Sloveniji in tudi Zasavju zvrstilo vrsto prireditev ljubiteljskih kulturnih društev.

od Zasavc.net - 10. 05. 2018
Foto: arhiv JSKD

Teden ljubiteljske kulture bodo svečano odprli 10. maja v Kranju. V okviru tedna pa se bo program tudi v Zasavju začel odvijati 11. maja. Tako bo v petek v Domu Svobode Trbovlje nastop Vokalne skupine Plavica z naslovom Srečen je, kdor pesmi rad ima. Nastopili bosta tudi vokalni skupini Zdravčice Zagorje in Vodomke Laško. Isti dan bo v Delavskem domu Trbovlje mažoretni večer, ki ga pripravlja Kulturno društvo plesne skupine mažoret Trbovlje. To deluje že od leta 1982 in šteje trenutno okoli 30 deklet, starih od pet do 18 let.

V ponedeljek, 14. maja, bo v prostorih Podružnične šole Alojza Hohkrauta Trbovlje literarna, plesna in folklorna prireditev Pojemo, plešemo in se družimo. V torek, 15. maja, se bodo v Domu Svobode Trbovlje predstavile gledališke skupine OŠ Trbovlje s predstavami Spim lahko tudi jutri, Prevzgoja in Do, Re, Mi – note znamo vsi. Prav tako 15. maja bo OŠ Tončke Čeč v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje predstavila kulturo po njihovo. Zbrane prispevke na dobrodelni prireditvi Kultura po naše bodo namenili izgradnji multisenzorne sobe, še posebej namenjene učencem nižjega izobrazbenega standarda.

V okviru Tedna vseživljenjskega učenja bo 16. maja v Trbovljah Parada učenja. Dan pozneje bo v Delavskem domu Hrastnik koncert moškega pevskega zbora Svoboda Hrastnik z gosti. V petek, 18. maja, pripravlja Folklorna skupina Trbovlje ob svoji 30-letnici delovanja predstavitev običajev ob godovanju s pridihom rudarskih godb. Istega dne bo za javnost odprta vaja mešanega pevskega zbora Prosavus. Zasavski dogodki ob tednu ljubiteljske kulture se bodo sklenili v soboto, 19. maja, v Kulturnem domu Svoboda Kisovec. Tam bo koncert Rudarskega pevskega zbora Loški glas z gostujočima zboroma MePZ Ladko Korošec in MoPZ Franc Venturini, s katerim je Loški glas pobraten že 40 let.

TPK


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 12. 11. 2018
Zasavc.net - 31. 10. 2018
Zasavc.net - 28. 10. 2018
Zasavc.net - 26. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net