V Milanu se je usposabljala že četrta skupina zagorskih dijakov

V septembru je skupina 13 dijakov Srednje šole Zagorje, ki se izobražuje v programih gastronomske in hotelske storitve, gastronomija ter zdravstvena nega opravljala enomesečno prakso v Milanu. Ta poteka v okviru programa Erasmus +.

od Zasavc.net - 01. 10. 2018
Foto: arhiv Srednje šole Zagorje

V letošnjem šolskem letu je šola na praktično usposabljanje v Milano odpeljala že četrto skupino dijakov. Tam so delali in nadgrajevali svoje poklicne kompetence v nadstandardni restavraciji v centru Milana, v mednarodno priznani verigi slaščičarn in v nadstandardnih domovih starostnikov. Dijaki so zaključili prakso z odličnimi ocenami in s posebnimi pohvalami delodajalcev, ki so izpostavili njihova strokovna znanja, delavnost, komunikativnost in prijaznost. »Tovrstne pohvale so zelo velik uspeh za dijake, hkrati pa tudi potrditev, da izobražujemo kader, ki bo imel kompetence s svojih delovnih področij na vrhunskem mednarodnem nivoju,« so ob tem dejali na Srednji šoli Zagorje.

Vodja mednarodnega sodelovanja v Srednji šoli Zagorje Maruša Kolar je povedala, da je šola glede na količino mednarodnih projektov že zdavnaj presegla lokalne okvirje in je ena vodilnih na tem področju v slovenskem merilu.

Zdaj, ko je Milano za njimi, jih čakajo še Tenerifi. Oktobra bo namreč v sklopu projekta Erasmus+ v Tenerife odpotovalo 16 dijakov, ki bodo tam opravljali delovno prakso. Novo skupino dijakov pa pomladi čaka spet nova destinacija, Malaga.

MK


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 06. 12. 2018
Zasavc.net - 30. 11. 2018
Zasavc.net - 23. 11. 2018
Zasavc.net - 19. 11. 2018
Zasavc.net - 18. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net