To je Aili

Dolores Kirhmajer je mlada ustvarjalka, avtorica že treh kratkih otroških proz. V lanskem koledarskem letu je izšla njena knjiga pod naslovom To je Aili, ki pod motom »Vidim, česar ti ne vidiš/" predstavlja življenje male deklice.

od Zasavc.net - 30. 09. 2018

Na prvi pogled preprosta knjiga z nežnimi ilustracijami, ki nas ob branju ne pusti ravnodušne. Lahkoten svet deklice, ki nam na koncu izda življenjsko željo, da si želi videti.

Aili je deklica, ki je stara malo več kot šest let, edinka, s psičko po imenu Annabelle. Ta jo ves čas spremlja, tudi v šolo, na sprehod in ko se igrata v gozdu. Skozi zgodbo izvemo, da deklica trenira plavanje in ima celo vzornika ter živi za dolge sprehode proti gozdu, kjer prek dotika raziskuje lepote narave. Ob prebiranju njenega vsakdanjika dobimo občutek, da živi popolno življenje slepe deklice, ki ima moč in pogum celega sveta.

»Sanje so sanje ... Vsak si želi biti nekaj posebnega ... Moje sanje pa so postati posebna, nenavadna princeska ... Ne tista iz risank, ki dobi vse, kar si želi, ampak tista, ki z delom dobi, kar si zasluži. Želim si torej postati princeska, ki bi ji uspelo v plavanju, v raziskovanju narave. V mojih konjičkih.« (Odlomek iz knjige)

Tina Holešek


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 02. 12. 2018
Zasavc.net - 01. 12. 2018
Zasavc.net - 17. 11. 2018
Zasavc.net - 06. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net