Tokrat pa na nož

V četrtek, 7. decembra, so gledalci v dvorani Osnovne šole Trbovlje spremljali 10. teden sezone 2017/18, s tem pa so košarkarski rekreativci prilezli že na polovico rednega dela sezone. Ta teden velja za enega najbolj napetih, saj so se vse tekme odločale v zadnjih minutah. Na prvi tekmi so ŠOHT-ovci premagali Bermudske Čuke, nato so veterani Laškega izgubili proti Oskarju, na zadnji tekmi pa so Litusi v litijskem derbiju v zadnji sekundi odločili tekmo proti Čričkom.

od Zasavc.net - 14. 12. 2017
Foto: arhiv lige

ŠOHT : Bermudski Čuki 48 : 42

ŠOHT: Virant 20, Golob 16, Lapornik 8, Kadunc 4

Bermudski Čuki: Bajda 12, Drolc 10, Cvitić 8, Odlazek 6, Černelč 4, Vrankar 2

Na otvoritveni tekmi 10. tedna KRLZ so gledalci spremljali napet dvoboj med ŠOHT-om in Čuki. Obe ekipi sta igrali s hitrim tempom in veliko protinapadi in postregli tudi z nekaj lepimi akcijami. Pri ŠOHT-u je za atraktivnost z zabijanjem poskrbel Golob, Čuki pa so igrali moštveno igro z lepimi podajami. Tekma je bila vseh 40 minut zelo izenačena. V zadnjo četrtino so s prednostjo treh točk vstopili Čuki, vendar se jim je na koncu igra ustavila, ŠOHT pa je s hitrimi protinapadi rezultat obrnil v svojo korist. Čuki so še poskusili s preobratom v zadnjih minutah, vendar je bila obramba ŠOHT-a predobra. Na koncu so Hrastničani slavili s 6 točkami prednosti.

Oskar Trbovlje : KK Veterani Zlatorog Laško 58 : 51

Oskar Trbovlje: Hutar 17, Božjak 15, Grešak 10, Radak 7, Perko 4, Guzej 4, Tominšek 1

KK veterani Zlatorog Laško: Blagotinšek 20, Lapornik 13, Seme 9, Košak 6, Blatnik 3

Na drugi tekmi tega tedna so se hitri Oskarji pomerili proti veteranom, ki so poznani po svoji počasni igri na postavljen napad. Veterani so na začetku svojo igro dobro vsilili Oskarjem in so hitro povedli z 9 proti 2. Oskarji so se hitro uprli in z lepimi protinapadi ulovili veterani, na prvi odmor pa so odšli z le še točko zaostanka, do polčasa pa so celo povedli za točko. Tretja četrtina se je začela s hitro igro Oskarja s katero so povedli za 5, vendar je z dvema trojkama takoj odgovoril Košak. Proti koncu tretjega dela tekme so veterani povedli za 6, vendar je Hutar zmanjšal razliko na 2. V zadnji četrtini se je poznala utrujenost veteranov, ki jih je bila na tekmi samo šest. Kljub temu so se do 38. minute dobro upirali in tekmo držali na točki razlike, vendar so Oskarji v zadnjih dveh minutah naredili razliko 7 točk, s katero so dobili tekmo.

Črički : ŠD Litus 47 : 50

Črički: Kajtna 21, Erjavec 9, Markotič 7, Seručar 5, Božič 5

ŠD Litus: Zupan 20, Pestotnik 9, Repina 8, Muzga 4, Šraj 4, Čepon 3, Drnovšek 2

Tekmo so bolje začeli Črički, ki so skozi celoten prvi polčas vodili z razliko 10 točk, ki so si jo ustvarjali v uvodu tekme. Litusi so bili po polčasu močno oslabljeni, saj so izgubili 3 igralce – poškodoval se je Čepon, Repina in Cirar pa sta bila izključena zaradi nešportnih napak, vendar jim je to dalo dodatno motivacijo, s katero so v 3. četrtini ulovili Čričke in v zadnji del tekme vstopili le s točko zaostanka. V zadnjih desetih minutah sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, razlika pa nikoli ni bila več kot tri točke. V zadnji minuti so Litusi prišli na tri točke prednosti, vendar jim je s trojko odgovoril Božič, ki je izenačil na 47. Litusom je za napad ostalo še 15 sekund, na koncu pa je heroj litijskega derbija postal Muzga, ki je zadel trojko za zmago ob zvoku sirene. Litusi so tako slavili s 50 proti 47.

Posnetek tekme: https://www.youtube.com/watch?v=ZisFXn5wUE4&feature=youtu.be

V četrtek, 14. decembra, bodo na sporedu še zadnje tekme v tem koledarskem letu, nato pa sledi novoletni odmor. Veterani bodo svojo prvo zmago iskali proti ŠOHT-u, Mair team se bo pomeril proti Litusu, Tiferji pa bodo igrali proti Čričkom. Organizatorji vabijo na tribune OŠ Trbovlje v četrtek, 14. decembra, od 19. ure dalje!

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 16. 10. 2018
Zasavc.net - 16. 10. 2018
Zasavc.net - 11. 10. 2018
Zasavc.net - 09. 10. 2018
Zasavc.net - 03. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net