Trboveljčana zastopala Slovenjo

Od 10. do 13. maja je v Novem Sadu v Srbiji potekalo 53. Evropsko prvenstvo za članice in člane v karateju, kjer se je pomerilo 532 tekmovalk in tekmovalcev iz 52 evropskih držav. Slovenijo je predstavljajo 11 reprezentantov, med njimi sta bila tudi člana trboveljskega kluba Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek.

od Zasavc.net - 17. 05. 2018
Foto: arhiv kluba

Prvi dan štiridnevnega evropskega prvenstva so potekali izločilni boji v posameznih kategorijah, kjer lahko nastopi le en predstavnik posamezne države. Tako se na prvenstvu res pomerijo najboljši med najboljšimi. Stefan Joksimovič je zastopal Slovenijo v športnih borbah članov nad 84 kilogramov, kjer je nastopilo 35 tekmovalcev. Svoj debitantski nastop na članskih evropskih prvenstvih je začel odlično, saj je v prvem krogu brez večjih težav premagal predstavnika Walesa s kar 6:0. Sledil je obračun proti domačemu favoritu, že evropskemu in svetovnemu članskemu prvaku, Slobodanu Biteviću. Kljub odlični borbi so bile izkušnje in sodniška naklonjenost na strani domačina, ki je zmagal s 4:0.

Blaž Hribovšek je zastopal našo državo v kategoriji do 60 kilogramov, kjer so nastopili reprezentanti 33 držav. Nastop se mu ni izšel po željah, saj je izgubil prvo borbo proti predstavniku Gruzije z minimalnim rezultatom 0:1.

Oba naša tekmovalca sta bila prijavljena za ekipni nastop v športnih borbah, kjer se je slovenska moška reprezentanca pomerila z ekipo Črne gore in izgubila z 0:3. Joksimovič je nastopil na tretji poziciji in izgubil z 2:6. Za veselje v slovenski ekipi je poskrbela Kranjčanka Tjaša Ristič, ki je osvojila bronasto medaljo v športnih borbah do 61 kilogramov. To je bila prva ženska članska medalja na evropskih prvenstvih.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 16. 10. 2018
Zasavc.net - 11. 10. 2018
Zasavc.net - 09. 10. 2018
Zasavc.net - 03. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net