Trboveljčani uspešni v Milanu

Minuli vikend so se plavalci PK Trbovlje Žiga Šintler, Tim Dolanc, Daša Krajnc in Nika Todorovič udeležili tradicionalnega plavalnega mitinga v Milanu, kjer že vrsto let nastopajo na ekskluzivno povabilo domačega organizatorja Malaspina Sporting Cluba. Mladi pa so nastopili v Kamniku.

od Zasavc.net - 04. 07. 2018
Milano. Foto PK Trbovlje

Milano 2018

To je bilo že trinajsto gostovanje, odkar so leta 2000 navezali stike ob nastopu trboveljskih reprezentantov Iztoka Požuna, Jureta Bole in Davorja Gregorčiča v italijanskem Trentu. Od takrat se trboveljski klub tega tekmovanja ni udeležil le trikrat. Lansko in predlansko leto, ker ga zaradi nastopa njihovih plavalcev na velikih tekmovanjih sezone niso organizirali, ter pred tremi in štirimi leti, ko je bila domača tekma za Lučkin pokal v istem terminu kot tekma v Milanu. Ker je bila v istem vikendu tudi tekma v Kamniku, so se starejši plavalci raje odločili za omenjeno tekmovanje, ker bi sicer ob neudeležbi izgubili naklonjenost domačinov, ki krijejo vse stroške bivanja in štartnin.

V veliki konkurenci 850 plavalcev 42 klubov iz vse Italije je preboj do medalj uspel le Žigi Šintlerju,ki je osvojil prvo mesto na 100 prsno, ter drugo na 200 prsno, ter se dvignil na zmagovalni oder, kjer so pustili svoje sledi že nekdanji trboveljski plavalci Gregorčič, Bola in Požun. Dvakrat pa se mu je bron s četrtim mestom izmuznil na 50 prsno in 200 mešano.

A tudi ostali z rezultati niso razočarali. Vsi so odplavali odlično, a se, predvsem zaradi velike baze kvalitetnih plavalcev v Italiji, s katerimi se ob dobrih pogojih tudi izredno načrtno dela, niso mogli boriti za medalje. Plavali so po svojih najboljših močeh ter se uvrščali do 20. mesta, kar je bil ob takšni konkurenci velik uspeh.

»Kakorkoli, da na mladih svet (klub) stoji, so z nastopi to tudi dokazali. Zato se upravičeno nadejamo, da bodo ti mladi, ki resno in z veliko vnemo trenirajo za naslednje tekme, pokazalipravi obraz in dokazali kvalitetotrboveljskega tekmovalnega plavanja,« so še zapisali v trboveljskem klubu.

Veronika 2018

Tekmovanje mlajših tekmovalcev je potekalo 30. junija v odlični organizaciji kamniškega plavalnega kluba. Mitinga v Kamniku so se udeležili plavalci in plavalke iz 21 slovenskih in enega kluba iz BIH. Po nekajletnem premoru so se tekme udeležili tudi plavalci iz Trbovelj. V konkurenci 352 udeležencev sta razveselila z dobrimi nastopi Brina Rozina in Taj Zupančič.

Navkljub starejši konkurenci je Zupančič v disciplini 100 prsno zasedel 10. mesto, na 50 prosto in 50 prsno 11. in 100 prosto 9. mesto. Brina Rozina je s svojim nastopom na 50 prosto zasedla 13., 100 prosto 7. in 100 prsno 6. mesto. Za finalne nastope v 50 metrskih disciplinah, ki so potekali v popoldanskem času, je Brini zmanjkalo kanček športne sreče. V predtekmovanju na 50 prsno se je kvalificirala na nehvaležno 9. mesto kot prva rezerva zaključnih obračunov.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 16. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 12. 11. 2018
Zasavc.net - 09. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net