Trbovlje prejele nagrado za najbolj varno mesto

Institut za korporativne varnostne študije že 6. leto zapored podeljuje Slovenian Grand Security Award v sedmih kategorijah, med katerimi sta tudi nagradi najbolj varno mesto in najbolj varna občina. Občina Trbovlje je prejela naziv najbolj varnega mesta v okviru majhnih in srednje velikih občin.

od Zasavc.net - 14. 03. 2018
Foto: arhiv Občine Trbovlje

Pri podeljevanju nagrad je pomembno predvsem to, kako so občine v preteklem letu pristopile k reševanju splošne varnostne problematike in na kakšen način so zagotovile čim boljšo varnost svojih občanov.

»V veselje nam je, da gre nagrada za najbolj varno mesto v okviru majhnih in srednje velikih občin prav v Trbovlje,« so ob prejemu nagrade sporočili iz Občine Trbovlje. Nagrado so prejeli 14. marca na mednarodni konferenci Dnevi korporativne varnosti, ki jo v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti in mednarodno organizacijo SECSA organizira Institut za korporativne varnostne študije.

Pri točkovanju so bile upoštevane tudi varne poti v šolo, Celostna prometna strategija, programa Jumicar in kolesarčki, ki ju vsako leto financira Občina Trbovlje, in sta namenjena preventivni vzgoji predšolskih otrok in osnovnošolcev med 7. in 12. letom starosti, aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti, ozaveščanje občanov o morebitnih zaporah in prenovah cest, postavitev električnih polnilnic v občini, meritve hitrosti, ki so javno dostopne tudi na spletni strani občine, in še številne druge aktivnosti, ki se v občini izvajajo tekom leta.

»Seveda bi se ob tem želeli zahvaliti tudi Varnostnem sosvetu občine Trbovlje, Policijski postaji Trbovlje, Medobčinskemu inšpektoratu in redarstvu Zasavje ter vsem, ki na takšen ali drugačen način prispevajo k varnosti našega mesta,« so še dejali na Občini Trbovlje in dodali, »varno okolje je predpogoj za uspešno razvijanje občine tako na gospodarskem kot tudi drugih področjih. Mesto, v katerem se ljudje ne počutijo varne, medse ne bo privabljalo novih ljudi in spodbujalo nastanek novih podjetij, zato je občutek varnosti pri razvijanju mesta zelo pomemben.«

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 08. 12. 2018
Zasavc.net - 05. 12. 2018
Zasavc.net - 04. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net