Učili so se o e-odpadkih

Srednja šola Zagorje je v zadnjih dneh pripravila številne aktivnosti na temo Kakšno Zagorje si želimo. V sklopu tega in v sklopu dogodka Zasavje za zdravje so se zagorski dijaki 24. oktobra učili tudi o ravnanju z e-odpadki.

od Zasavc.net - 27. 10. 2018
Foto: arhiv SŠ Zagorje

Dogajanje so razdelili na dva dela. Pri vhodu v Evropark so si lahko dijaki ogledali multimedijsko vozilo družbe Zeos E-transformer, ki ima na strehi nameščeno fotovoltaiko, s pomočjo katere se v notranjosti predvaja video predstavitev. Na ogled pa so postavili tudi razstavljene stare naprave, s pomočjo katerih so dijaki spoznavali njihovo delovanje. Drugi del dogajanja so v obliki dveh delavnic izvedli na šoli. Delavnici sta nosili naslov E-odpadki in naše okolje. Dijaki so se še podrobneje spoznali z e-odpadki in lokacijami zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije, ki stojijo v Hrastniku, Zagorju in Trbovljah, pa tudi v Litiji, Šmartnem in Radečah.

Svoje znanje so preizkušali na kvizu, poleg tega pa so izdelovali tudi plakate in iskali zanimive slogane, ki bi ljudi pozivali k recikliranju e-odpadkov oziroma na kratko e-cikliranju. Med najzanimivejšimi idejami so se znašli slogani »E-cikliraj, ločuj, naravo spoštuj!«, »E-cikliraj in naravo podpiraj!«, »Z elektriko živiš, e-cikliraj, da preživiš!«, »Pametno zbiraj in e-cikliraj!«, »Pametno se organiziraj in opremo e-cikliraj!«, »E-cikliraj smeti in profitiraj ti!«.

Dijakom so pri izvedbi dogodka pomagali predstavnici družbe Zeos Urša Dolinšek in Branka Biček ter Urban Krevl iz Zavoda Mladinska mreža MaMa.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 19. 11. 2018
Zasavc.net - 18. 11. 2018
Zasavc.net - 15. 11. 2018
Zasavc.net - 29. 10. 2018
Zasavc.net - 28. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net