Most ljubezni čez Medijo

Ureditev mostu čez Medijo je le eden od korakov načrtovane ureditve pešpoti ob Mediji, s katero želijo zmanjšati količino motoriziranega prometa.

od Zasavc.net - 07. 11. 2018
Foto: arhiv Občine Zagorje

Čez Medijo v bližini zagorskega Spara po novem vodi most, ki povezuje spodnjo cesto s takoimenovanim »amfiteatrom« - kamnito tribuno, na kateri lahko sprehajalci posedijo, preden nadaljujejo svojo pot. Most je dobil nadimek Most ljubezni.

Z Občine Zagorje sporočajo, da je ureditev mostu in okolice z upornim zidom, urbano opremo in hortikulturno ureditvijo le del načrtovane ureditve daljše pešpoti ob Mediji. Projekt bo vključeval tudi preureditev podzemnih galerij nekdanjega rudarskega skladišča razstreliva in maziv ter ureditev pešpoti ob Mediji. S preureditvijo želi občina zmanjšati količino motoriziranega prometa v tem delu mesta in spodbuditi občane, naj se po opravkih raje odpravijo peš.

Naložbo sta sofinancirali država in Evropska unija. Investicija je bila vredna 220.000 evrov, občina je od tega prispevala 18 odstotkov. V okviru tega projekta bodo uredili tudi nekaj pešpoti, vključno s šolsko potjo od središča mesta proti Toplicam.

In zakaj ravno »most ljubezni«? »Ne gre za uradno ime mostu,« pojasnjujejo na občini. »Druga različica je Aleksandrov most po tamkajšnjem rovu. Drži pa, da mostovi že po svoji naravi povezujejo ljudi, sprehodi ob Mediji pa bodo priložnost za rojevanje novih ljubezni ...«

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 19. 11. 2018
Zasavc.net - 19. 11. 2018
Zasavc.net - 19. 11. 2018
Zasavc.net - 18. 11. 2018
Zasavc.net - 17. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net