Urbano in uigrano

V okolici OŠ Ivana Cankarja Trbovlje se zaključujejo sanacijska dela. Vhod v šolo je spet mogoč skozi glavni vhod – velika lesena šolska vrata se tako na Cankarju znova odpirajo.

od Zasavc.net - 15. 10. 2018
Foto: Vlasta M. CrnkoviČ

Okolica šole je pomlajena, osvežena, razgibano mladostna. Šola je pridobila male vrtičke, ki bodo nadomestili šolski vrt, doslej urejen preko glavne ceste, pitnik, ki bo služil tudi za zalivanje pridelkov v vrtičkih, čebelnjak, kamor se bodo pomladi naselile nove čebelice. Mladi čebelarji bodo pod mentorstvom Milana Veterška iz Čebelarskega društva Trbovlje še naprejspoznavali pomen čebel in njihovega dela. Sladki domači med je le nagrada za dobro opravljeno delo. Šola je pridobila tudi sadno drevje, da bo doma pridelano sadje učencem domače, ter ostala drevesa.

Ob zaključeni sanaciji okolice šole je sklepna faza potekala prejšnji teden, v njej pa so sodelovali tudi učenci. Ti so pod budnim očesom učiteljice Irene Štusej in Vlaste M. Crnkovič iz Komunale Trbovlje posadili rože in zelenjavo v pripravljena korita. Slovesnost ob novi pridobitvi bo šola pripravila to sredo. Takrat bodo prikazali tudi delo na vrtu, čebelarjenje, predavanja in delavnice o samooskrbi.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 19. 11. 2018
Zasavc.net - 18. 11. 2018
Zasavc.net - 17. 11. 2018
Zasavc.net - 14. 11. 2018
Zasavc.net - 14. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net