Usposabljanje na delovnem mestu

Zavod RS za zaposlovanje je 8. maja objavil javno povabilo delodajalcem za usposabljanje na delovnem mestu z naslovom Usposabljamo lokalno.

od Zasavc.net - 09. 05. 2018
Foto: arhiv ZT

Delodajalci se lahko na javno povabilo usposabljanja na delovnem mestu odzovejo do 28. junija 2019 oziroma do porabe sredstev. Usposabljanje traja tri mesece, zanj mora zagotoviti mentorja, brezposelni pa je v času dela pri delodajalcu še vedno prijavljen na zavodu. Ta bo delodajalcem za izvedeno usposabljanje povrnil upravičene stroške v vrednosti 493 evrov za udeleženca, udeležencem pa dodatek za prevoz in aktivnost.

Gre za program, s katerim želi država omogočiti usposabljanje 390 brezposelnim v poklicih, ki so med najbolj iskanimi pri delodajalcih v posameznih delih Slovenije. Na območju izpostave Trbovlje lahko delodajalci na usposabljanje vzamejo osebe s poklici: varilec, ključavničar, operater CNC naprav oz. poklic v kovinarstvu, gradbinec, monter (vodovodnih naprav, hladilnih naprav …), voznik težkega tovornjaka in vlačilca, mizar, socialni oskrbovalec, kuhar in natakar.

ZT


- oglaševalski prostor -

- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 03. 12. 2018
Zasavc.net - 29. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net