Ustanovili razvojno mrežo

Regionalna razvojna agencija Zasavje je ustanovila Regijsko razvojno mrežo. Vanjo se je vključilo 24 institucij iz vseh treh zasavskih občin. Vanjo so vključene razvojne institucije, ki opravljajo razvojne naloge države in so ključne za uresničevanje razvojnih prioritet in razvojne specializacije regije.

od Zasavc.net - 13. 04. 2018
Foto: arhiv RRA Zasavje

Regijska razvojna mreža bo skrbela za povezovanje razvojnih institucij v regiji in preko meja regije, dajala razvojne pobude Razvojnemu svetu regije, povezovala subjekte pri pripravi in izvajanju regijskih projektov, medsebojno obveščala vključene institucije o programih in projektih v regiji ter skrbela za posvetovalne naloge s področja razvoja.

Direktor RRA Tadej Špitalar je na ustanovnem sestanku poudaril, da upa, da mreža ne bo sama sebi namen, ampak bo tvorno vplivala na razvoj regije. Omenil je tudi, da bi se lahko leta 2021 v mrežo vključili tudi subjekti iz občine Litija, saj se bo ta občina takrat vključila tudi v razvojno regijo Zasavje (zaenkrat je vključena le v statistično regijo).

Predstavniki nekaterih članic mreže so na ustanovnem sestanku v četrtek, 12. aprila, predstavili glavne projekte svojih institucij. Delo vseh je zanimivo in prispeva k bogati dejavnosti v regiji.

MP


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 17. 11. 2018
Zasavc.net - 14. 11. 2018
Zasavc.net - 14. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net