V Črni gori dve medalji

Med 8. in 10. decembrom je v Herceg Novem potekalo 18. Balkansko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Med 785 tekmovalkami in tekmovalci iz 11 držav je bilo tudi šestdeset reprezentantov Karate Zveze Slovenije, med njimi tudi člani Karate kluba Trbovlje

od Zasavc.net - 15. 12. 2017
Foto: arhiv kluba

Na prvenstvu je prva nastopila Laura Božjak v katah pri kadetinjah in po prvem prostem krogu v drugem premagala nasprotnico iz Romunije z rezultatom 3:2. V tretjem je bila boljša od Srbkinje s 4:1. V polfinalu je nato izgubila proti drugi Srbkinji 0:5 in žal tudi dvoboj za bronasto medaljo proti Turkinji. Osvojila je nehvaležno, a vseeno odlično, peto mesto.

Nadaljevala je Barbara Haberl v športnih borbah mlajših članic do 55 kilogramov. V prvem krogu je premagala Romunko ter v drugem predstavnico Bosne in Hercegovine. Sledil je polfinalni dvoboj proti že stalni nasprotnici iz Makedonije in minimalni poraz z 0:1. Sledila je borba za medaljo, ki se za Haberlovo tudi tokrat ni izšla. Končala je na petem mestu.

Do uvrstitve v posameznem delu tekmovanje je prišel še Domen Zidar, ki je po zmagi nad predstavnikom Kosova izgubil naslednjo borbo z Makedoncem, ki se je kasneje uvrstil v finale. Nastopil je v repasažu, kjer je bil po vodstvu ob koncu borbe diskvalificiran ter je tako možnost za boljši rezultat, kot deveto mesto, splavala po vodi.

Po eno zmago so zabeležili Urša Haberl pri mladinkah do 53 kilogramov, Stefan Joksimovič pri mlajših članih do 84 kilogramov in Ajdin Mujkanovič pri mlajših članih nad 84 kilogramov. Brez zmage je tokrat ostal Luka Ferlin pri mlajših članih do 75 kilogramov. Smolo je imel Ervin Salkič pri mladincih do 61 kilogramov, kjer mu je nasprotnik iz Hrvaške z nekontroliranim nožnim udarcem zlomil nos. Borbo je Salkić zmagal, vendar zaradi poškodbe ni mogel nadaljevati s tekmovanjem.

Zadnji dan prvenstva ta prišli tudi težko pričakovani medalji. Barbara Haberl je z reprezentančnimi kolegicami osvojila srebrno medaljo pri mlajših članicah. Prvo so premagale Hrvatice in nato v polfinalu Črnogorke. V finalu so izgubile proti Makedonkam. Urša Haberl je bila članica slovenske mladinske ekipe, ki je osvojila bronasto medaljo. V prvem krogu so premagale Makedonke, v polfinalu izgubile z Bosankami. Sledila je borba za bronasto medaljo, ki so jo Slovenke dobile proti Črnogorkam.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 18. 10. 2018
Zasavc.net - 16. 10. 2018
Zasavc.net - 16. 10. 2018
Zasavc.net - 11. 10. 2018
Zasavc.net - 09. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net