V opusu osmih tudi Zasavčan

Danes so v Zasavski ljudski univerzi premierno predvajali film, ki je del nastajajočega opusa osmih izobraževalnih filmov Andragoškega centra Slovenije. Z njimi želijo skozi zgodbe posameznikov predstaviti osem temeljnih zmožnosti posameznika. Te so po njihovi oceni: sporazumevanje v maternem in sporazumevanje v tujih jezikih, matematična kompetenca, digitalna pismenost, učenje učenja, socialne in državljanske kompetence, samoiniciativnost in podjetnost ter splošna poučenost.

od Zasavc.net - 15. 05. 2018
Foto: TPK

Film, ki so ga danes predvajali v Zagorju, predstavlja digitalno pismenost. V njem nastopa Trboveljčan Bojan Rus. Je upokojenec, oče in dedek, ki še pred nekaj leti ni znal besede angleško. V nekem trenutku se je odločil, da bo prenehal za pomoč prositi druge in si bo poskušal pomagati sam. Želel je komunicirati s sinom in prijatelji v tujini, oditi v svet in si privoščiti potovanja in izlete. Ni se želel sprijazniti z miselnostjo, da si upokojenec v Sloveniji ne more privoščiti potovanj in odkrivanja sveta. Vstal je s kavča in potrkal na vrata Zasavske ljudske univerze. Vključil se je v tečaj angleškega jezika. Potem se je vračal po še več znanja. Seznanil se je z modernimi tehnologijami, začel uporabljati internet in pametni telefon. Ponosno je z računalniškim programom izdelal svojo prvo tabelo za izračun porabe toplotne energije v svojem domu. Prav tako si je prek interneta rezerviral najprej prvo, nato pa še vsa nadaljnja potovanja, pri čemer je našel tudi ugodne možnosti nastanitve in transporta.

Film je nastal v sodelovanju Andragoškega centra RS, Zasavske ljudske univerze in Delavskega doma Trbovlje. Njegova avtorica je dr. Petra Javrh. V filmu nastopajo tudi predstavniki oziroma mentorji ZLU ter drugi zasavski udeleženci brezplačnih izobraževalnih programov.

TPK


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 17. 11. 2018
Zasavc.net - 14. 11. 2018
Zasavc.net - 14. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net