Valič in tri miške v trboveljski bolnišnici

Na kulturni praznik, 8. februarja, je TV - voditelj in komik Vid Valič obiskal trboveljsko bolnišnico. V sklopu akcije Prešerno po Sloveniji je obiskal vse pediatrične klinike po državi, jim podaril knjige in prebral otrokom pravljico Tri miške.

od Zasavc.net - 11. 02. 2018
Foto: mama Amanda Mlakar in sin Vid Valič. Foto: osebni arhiv

Navdušen nad odličnim sprejemom predstave Tvoj bodoči bivši mož je Vid Valič že decembra razmišljal, kako bi se zahvalil okolju, ki ga podpira pri komičnem, gledališkem in TV-ustvarjanju. Prava zamisel se je sicer utrnila nekoliko kasneje, a ravno pravi čas, da je lahko na svoj način prešerno zaznamoval letošnji dan kulture.

Na pediatričnem oddelku Splošne bolnišnice Trbovlje je Vid popestril dan mladim bolnikom, jim bral, naredil z njimi več »selfijev«, starejšim pa prišepnil, naj mladim podarijo tudi knjige in jih vpeljejo v čudoviti svet zgodb in igrive domišljije. Vid je bral pravljico Tri miške, ki jo je napisala njegova mama Amanda Mlakar, vsaki bolnišnici pa je v sodelovanju z založbo Lepa beseda podaril paket desetih otroških in mladinskih knjig, s katerimi si bodo lahko bolniki krajšali čas med zdravljenjem.

»Želim spodbujati bralno kulturo pri mladih in apelirati na starejše, naj otrokom letos namesto tablic, plastičnih igrač ali česa drugega, podarijo knjige. Odrasel sem v časih pred internetom in pametnimi telefoni, ko smo se veliko igrali na prostem ter odkrivali nove svetove ob branju zgodb. Knjige so me oblikovale v razmišljujočega in ustvarjalnega človeka ter pripomogle k temu, da sem to, kar sem,« pravi Valič, ki se bo že čez nekaj dni prvič predstavil tudi kot voditelj Eme, izbora za pesem Evrovizije.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 12. 11. 2018
Zasavc.net - 31. 10. 2018
Zasavc.net - 28. 10. 2018
Zasavc.net - 26. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net