Veličina Primoža Rogliča

Sijajna zmaga na kraljevski 19. etapi Dirke po Francije je Primoža Rogliča uvrstila med velikane kolesarskega športa. Danes stiskamo pesti na kronometru.

od Zasavc.net - 28. 07. 2018
Foto: Robi Verbajs

Tour de France 2018, petek 27. julij, dan za kraljevsko 200-kilometrsko etapo. Zadnja etapa za posamično zmago in možnostjo kakršnih koli sprememb. S tremi vzponi najbrž najtežja na Touru.

Jutro, kolesarji se zbujajo in težko vstajajo po dveh tednih in pol in 2.800 prevoženih kilometrih na Touru.

Med njimi vodilna četverica, Geraint Thomas, Tom Dumoulin, Chris Froome in naš Primož Roglič. Cilj: zmagati na etapi!

V skupini šestih kolesarjev vključno z vsemi tremi vodilnimi je Primož Roglič diktiral lov na tri ubežnike pred njimi in v dirkaškem spustu prevzel vodstvo in prikolesaril do zmage v kraljevski etapi.

V dirki mož na moža, brez pomočnikov, brez ekipnih »vlakcev«, je Primož Roglič dokazal, kakšen borec je in vztrajal do cilja. Neutrudno priganjanje kolesa v klanec in nora vožnja navzdol krasita le velikane tega športa.

A ne moremo mimo tega, da ne omenimo njegovega sotekmovalca iz ekipe: kapo dol pred Robertom Gesinkom, ki je Primoža pripeljal do pozicije, s katere je lahko napadel. Veličina posameznika se meri z njegovimi dejanji, in ta zmaga Primoža Rogliča je zares velika.

Današnji kronometer je tako še toliko bolj vznemirljiv: za Rogliča, njegov klub in številne navijače. Kolesarstvo v Sloveniji in Zasavju ni bilo še nikoli tako priljubljeno. Vsi stiskamo pesti za svojega rojaka.

AM


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 12. 12. 2018
Zasavc.net - 11. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net