Veteranski pohod na Kal

Veteranske in domoljubne organizacije pripravljajo v soboto, 21. aprila, veteranski pohod na Kal. S pohodom bodo proslavile državni praznik dan upora proti okupatorju.

od Zasavc.net - 15. 04. 2018
Planinski dom na Kalu. Foto: TPK

V Zasavju deluje več domoljubnih in veteranskih organizacij, ki so se s podpisano listino zavezale k medsebojnemu sodelovanju. Te so Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje, ZB za vrednote NOB Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi, Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi, Društvo generala Maistra Zasavje in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Zasavje. Vodja koordinacije teh organizacij je Alojzij Klančišar.

Navedene organizacije pripravljajo v počastitev dneva upora proti okupatorju veteranski pohod na Kal, ki se bo sklenil ob 11. uri pred planinsko kočo na Kalu s prihodom praporščakov. Tam bo uradni zbor, na katerem bo slavnostni govornik slovenski pisatelj, dramatik in politik Tone Partljič, v kulturnem programu pa bo nastopil kvintet z bobnarjem Policijskega orkestra.

Pohod na Kal bo organiziran iz Hrastnika, natančneje s parkirišča ob komunalnem podjetju, od koder bodo pohodniki na pot krenili ob 8. uri.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 06. 12. 2018
Zasavc.net - 06. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net