Vilenica letos tudi v Zasavju

V torek, 5. septembra, se prične 32. Mednarodni literarni festival Vilenica. Letos se četrtič odvija tudi v Zasavju, kjer bo Simona Solina javnosti predstavila pesnika iz Norveške.

od Zasavc.net - 04. 09. 2017
Foto: arhiv Vilenica

Društvo slovenskih pisateljev in Kulturno društvo Vilenica iz Sežane bosta tudi letos pripravila Mednarodni literarni festival Vilenica. Ta bo 32. po vrsti, odvijal pa se bo od 5. do 10. septembra na Krasu in v drugih krajih po Sloveniji. V okviru festivala bodo predstavili najboljše avtorje in literaturo s področja Srednje Evrope, pa tudi z ostalih delov sveta.
Prvi dan festivala, v torek, 5. septembra, se bo predvečer Vilenice ob 19. uri odvijal v Ljubljani, Kopru, Trstu, Mariboru, Celju, Sežani in tudi v Zasavju, in sicer v Hrastniku.

Na predvečer Vilenice v Hrastniku se bosta predstavila pesnika iz Norveške Inger Elisabeth Hansen in Torgeir Schjerven. Večer bo povezovala Simona Solina. pogovor bo tekel v angleškem jeziku s prevodom v slovenščino, tolmačila ga bo Breda Biščak. Prireditev bo v atriju OŠ narodnega heroja Hrastnik, v primeru dežja pa v Knjižnici Antona Sovreta Hrastnik.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 15. 06. 2018
Zasavc.net - 15. 06. 2018
Zasavc.net - 13. 06. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net