Vrhunski catering Čop na osrednji proslavi ob dnevu čebel

Na letošnji osrednji proslavi ob 1. svetovnem dnevu čebel, ki jo je v Žirovnici pripravila Čebelarska zveza Slovenije, je za gostinsko ponudbo skrbela Hiša domačih okusov Pr Čop, catering, iz Zasavja.

od Zasavc.net - 26. 05. 2018
Foto: Ferdo Kikelj

Kuharski mojster Lojze Čop je minulo nedeljo navdušil več kot 5000 gostov osrednje proslave ob prvem svetovnem dnevu čebel v Žirovnici. Hiša domačih okusov Pr Čop je namreč s svojimi gostinskimi storitvami, cateringom, navdušila eminentne domače goste ter tuje diplomate in delegacije. Med njimi so bili predsednik RS Borut Pahor, premier Miro Cerar, evropski poslanec in tudi čebelar Lojze Peterle, minister za kmetijstvo Dejan Židan in mnogi drugi.

Ekipa z Lojzetom Čopom na čelu je na osrednji proslavi pripravila tri vrste gostinske ponudbe. Poskrbela je za organizatorje in jim pripravila 350 enolončnic, za številne obiskovalce na zunanjih površinah je pripravil ponudbo z žara, ki pa ni vključevala čevapčičev, temveč zaščiteno kranjsko klobaso in druge slovenske dobrote. Vrhunec gostinske ponudbe pa se je odvil na velikem osrednjem prizorišču pod šotorom. Tam je ekipa catering Čop pri mizah postregla 2500 obrokov, od tega 500 protokolarnih. To ji je uspelo izvesti zgolj v eni uri in 15 minutah, čeprav so bile med mizami neprehodne poti. Kot so se strinjali poznavalci po prireditvi, lahko tako vrhunska postrežba uspe res najbolj izkušenim in prekaljenim gostincem, ki se znajdejo na vsakem mestu in obdržijo pri tem visoko stopnjo kakovosti, prijaznosti in ustrežljivosti. Ekipa je stregla z gostinskim inventarjem, ki ne vključuje plastičnega pribora, meni pa je vseboval dva hoda. Seveda je bila bogata kulinarična ponudba tematsko obarvana. Tri jedi so vključevale med. Za tuje delegacije pa so upoštevali tudi posebne zahteve, ki so vključevale tudi meso halal.

Za vse, ki jih zanima, s čim so bili postreženi eminentni gostje, domači in tuji delegati ter ostali povabljeni na osrednji prireditvi ob svetovnem dnevu čebel, razkrivamo tudi slavnostni meni.

Medeno kosilo so sestavljali pretaknjeni svinjski laks kare s korenčkom in medena omaka, kos kranjske klobase, pečena bedra brez kosti iz marinade, pražen krompir po kmečko, domači štrukelj z medom in skuto ter ješprenova kaša z mavrično zelenjavo. Gostje, ki so se odločili za vegetarijanski meni, so bili deležni enake ponudbe, le meso je nadomestil zelenjavni polpet. Na koncu so se vsi posladkali s sladico: medeno kremo z malinami in medenjakom.

Gostje so se strinjali, da je bil krožnik izredno bogat in poln pristnih okusov. Prepoznavnega kuharskega mojstra Lojzeta Čopa pa so na prireditvi povabili tudi k besedi. Med pozdravnim govorom je med drugim dejal, da je ponosen, ker je lahko z izbrano kulinarično ponudbo sodeloval na tako pomembni prireditvi, kot je obeleženje svetovnega dneva čebel. Nenazadnje so prav čebele in drugi opraševalci ključni pri zagotavljanju hrane in prehranske varnosti.

Tatjana Polanc Kolander


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 14. 12. 2018
Zasavc.net - 13. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net