Z industrijskega foruma na Poljskem

Predstavniki RRA Zasavje so se vrnili s tretjega industrijskega foruma na Poljskem, kjer so govorili o možnostih zasavske regije v postindustrijskem času.

od Zasavc.net - 12. 12. 2017
Foto: arhiv RRA Zasavje

»Leto 2017 se za RRA Zasavje končuje več kot uspešno. Na pravkar zaključenem 3. Industrijskem forumu na Poljskem, ki ga organizira Inštitut za vzhodne študije, smo aktivno nastopili v partnerski vlogi, vzpostavili številne kontakte, okrepili svojo vlogo v mednarodnem prostoru ter se udeležili diskusij, kjer so gostje razpravljali o turizmu, podjetništvu in marketingu,« so povedali na RRA Zasavje.

Industrijski forum je bil med 8. in 10. decembrom v Karpaczu na Poljskem. Na njem se je zbralo 700 predstavnikov poljske in evropske industrije s področja energetike, gradbeništva, rudarstva, IT-ja, kemije, farmakologije, varstvo okolja, turizma, javne uprave, vlad, znanstvenih centrov, think-thankov, strokovnjakov in novinarjev, ki so sodelovali v številnih razpravah, plenarnih zasedanjih, predstavitvah in tematskih sklopih.

RRA Zasavje je organizirala predstavitev z naslovom(R)evolucija nekdanjih industrijskih mest – spomini ali izzivi prihodnosti in tako spodbudila razpravo o priložnostih in izzivih okolij, ki se srečujejo s postindustrializacijo. V predstavitvi je bil glavni poudarek na zasavski regiji, ki so jo zaradi razvoja industrije najprej umestili v širši svetovni okvir in evropski zgodovinski prostor, v drugem delu predstavitve pa so spregovorili o priložnostih in možnostih regije v prihodnosti.

»Po zaključku predstavitve so k nam pristopili predstavniki Nemčije, Poljske, Velike Britanije ter BiH, ki se ukvarjajo ali pa preučujejo podobna področja in izzive. Izmenjali smo kontakte in vsi si želimo, da bo prvi osebni stik prerasel v dolgotrajnejše sodelovanje,« so po dogodku sporočili iz RRA Zasavje.

ZT


- oglaševalski prostor -

- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 16. 10. 2018
Zasavc.net - 11. 10. 2018
Zasavc.net - 10. 10. 2018
Zasavc.net - 26. 09. 2018
Zasavc.net - 21. 09. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net