Za njimi uspešna tekmovalna sezona

Iz Glasbene šole Trbovlje so sporočili, da so zaključili uspešno tekmovalno sezono.

od Zasavc.net - 11. 04. 2018
Učenka violine Vesna Zupančič z učiteljico Danijelo Djordjevič in korepetitorko Urško Meglič. Foto: arhiv Glasbene šole Trbovlje (fb)

Mladi glasbeniki in plesalci, ki se učijo v Glasbeni šoli Trbovlje, so se tudi letos udeležili vrste tekmovanj. Kot so sporočili iz šole, je večina dosegla vrhunske rezultate.

Na 12. mednarodnem tekmovanju harmonikarjev za nagrado Avsenik, ki je potekalo v začetku februarja v Begunjah, sta zlato priznanje prejela Tilen Pangeršič, B kategorija, in Daniel Iuliano, C kategorija, oba igrata klavirsko harmoniko pri učitelju Alojzu Stradarju.

Na mednarodnem tekmovanju Sonus op. 4 v Križevcih na Hrvaškem v začetku februarja je Vesna Zupančič, violina, osvojila prvo nagrado in 3. mesto. Njena učiteljica je Danijela Djordjević.

Na 26. državnem tekmovanju mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1, ki je potekal 17. februarja v Kulturnem centru Španski borci, Ljubljana, sta Lana Bravec in Tea Prvulovič osvojili srebrno priznanje, Zarja Sitar bronasto priznanje, vse so nastopile v kategorijo A1 solo, Neža Zupančič in Sara Smodiš sta osvojili srebrno priznanje v kategoriji A2 duo. Uči jih Kim Kern Kukovič.

Na 47. TEMSIG državnem tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov, ki je potekal v začetku marca po gorenjskih glasbenih šolah, so učenci zabeležili naslednje rezultate: Vesna Zupančič, violina I.a kategorija, srebrna plaketa (učiteljica Danijela Djordjević,korepetitorka Urška Meglič), Maks Berk, kitara I.a kategorija, srebrna plaketa (učitelj Emir Ibrakić), Maks Zakrajšek, kitara II.a kategorija, priznanje (učitelj Emir Ibrakić).

Na 10. mednarodnem glasbenem tekmovanju Svirel, ki je potekalo od 13. marca do 3. aprila v Goriških Brdih, so se razveselili naslednjih rezultatov: Hana Stošicki in Neža Zupančič, obe flavta, obe kategorija elementary, obe bronasto priznanje (učiteljica Barbara Černe, korepetitorka Tanja Božiček Simnovčič). Vesna Zupančič, violina, kategorija junior, zlato priznanje (učiteljica Danijela Djordjević, korepetitorka Urška Meglič). Jaša Tomaž Bebar, violončelo kategorija beginner, srebrno priznanje (učiteljica Maša Tomc, korepetitorka Urška Meglič). Maks Berk, kitara, kategorija junior, in Maks Zakrajšek, kategorija superior, oba zlato priznanje (učitelj Emir Ibrakić), Klemen Forte, kategorija junior, srebrno priznanje (učitelj Matije Dolenc). Komorna skupina s strunskimi glasbili, duo BE-TA Beno Zakrajšek, kitara in Tara Kolenc Prosenc,flavta, kategorija elementary, srebrno priznanje (učitelja Barbara Černe in Emir Ibrakić). Matevž Golob, klavir, kategorija beginner, zlato priznanje (učiteljica Sanja Šehić). Na mednarodnem tekmovanju Dnevi kitare Krško 2018 pa je Maks Berk osvojil srebrno priznanje (učitelj Emir Ibrakić), Maša Rožman pa bronasto priznanje, (učitelj Matija Dolenc) oba II. Kategorija.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 14. 12. 2018
Zasavc.net - 06. 12. 2018
Zasavc.net - 30. 11. 2018
Zasavc.net - 23. 11. 2018
Zasavc.net - 19. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net