Zamenjali županjo

Ob dnevu otroka je 12 slovenskih občin vodenje za en dan simbolično zaupalo mladim županjam in županom. Med njimi je bila tudi Občina Trbovlje, kjer je mesto županje prevzela Stella Pleša.

od Zasavc.net - 30. 11. 2018
Foto: arhiv Občine Trbovlje

Trboveljska županja Jasna Gabrič je včeraj ključ občine predala svoji mlajši kolegici. Stella Pleša je za en dan postala mlada županja oziroma junior ambasadorka Občine Trbovlje.

Trbovlje so ena od dvanajstih občin, ki so vodenje za en dan prepustile mladim. To so storile ob globalni pobudi Unicefa. 20. novembra je generalna skupščina OZN sprejela konvencijo o otrokovih pravicah, zato je bil ta dan proglašen za mednarodni dan otroka. Na in okrog tega dne po Sloveniji potekajo številne aktivnosti, povezane z otroci.

Junior ambasadorka Stella Pleša se je včeraj dopoldan ob 9. uri z Gabričevo sestala v njeni pisarni, sledila je okrogla miza o aktualnih temah v občini, na kateri so učenci trboveljskih osnovnih šol predlagali ukrepe za boljše delovanje občine v prihodnosti. Zbranim je zaigral Eko band. Mlada županja je nato obiskala Delavski dom v Trbovljah. Ob dvanajstih je župansko mesto spet prevzela Gabričeva.

MD


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 06. 12. 2018
Zasavc.net - 23. 11. 2018
Zasavc.net - 19. 11. 2018
Zasavc.net - 18. 11. 2018
Zasavc.net - 15. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net