Zasavje prepoznali kot spodbudno

Podjetje Pravi um je svojo poslovno idejo začelo uresničevati v Katapultu. Izdelujejo napravo, ki preprečuje bolečine zaradi uporabe računalniške miške in napačne drže pred računalniki.

od Zasavc.net - 26. 01. 2018
Foto: arhiv podjetja

Pospeševalnik Katapult in podjetniške spodbude za podjetja s sedežem v Zasavju so v Trbovlje pripeljali tudi družinsko podjetje Pravi um, ki v Gabrskem proizvaja lesene ergonomske izdelke pod blagovno znamko Tobiar. Gre za napravo, ki preprečuje bolečine zaradi uporabe računalniške miške in napačne drže pred računalniki. Masažno napravo za karpalni kanal je podjetje tudi patentiralo, za inovacijo pa prejelo srebrno priznanje Mednarodne organizacije za intelektualno lastnino na Hrvaškem, bronasto na Češkem in posebno priznanje na Poljskem. Izdelek so začeli razvijati že leta 2015, ko so izdelali tudi prototip ter se z njim na sejmu inovacij uvrstili med 40 inovatorjev med 200 prijavljenimi, ki so ga imeli možnost predstaviti.

Po razvoju ideje in poslovnem načrtu so Mihael Rajterič, Maja Rajterič in Nina Rajterič, ki sicer živijo v Ljubljani oziroma na Bledu, avgusta lani ustanovili podjetje s sedežem v Trbovljah.

»Glavni razlog, da imamo sedež v Gabrskem,« pravijo v podjetju, »je, da smo član pospeševalnika Katapult, ki nam pomaga pri razvoju, proizvodnji, trženju, logistiki in iskanju kadrov. Poleg tega smo v stiku z različnimi start-up podjetji v okviru pospeševalnika, kar pomeni, da z njimi lahko izmenjujemo znanje in druge poslovne informacije.«

Uporaba izdelka Tobiar naj bi preprečevala razvoj poškodb, ki nastanejo zaradi ponavljajočih gibov predvsem v predelu zapestja in ramenskega obroča.Z vibracijami, ki jih vklopljena naprava oddaja, spodbuja prekrvavitev in delovanje limfne žleze, je ergonomsko oblikovana in se prilagaja večini zapestij. »Pri tem je izrednega pomena prava jakost vibracij, saj prešibke vibracije ne dajejo pravega učinka, premočne pa lahko dodatno poslabšajo simptome kostno-mišičnih bolezni, kot je na primer sindrom karpalnega kanala,« pojasnjujejo v podjetju. Sicer je masažna naprava Tobiar majhna in enostavna za uporabo, polni se prek USB priključka, s polno baterijo pa deluje 10 ur.

Podjetje Pravi um je za svojo podjetniško idejo prejelo tudi subvencijo Slovenskega podjetniškega sklada, v okviru katere si je zadala povečati število zaposlenih za najmanj tri osebe do konca septembra, pri razvoju svojih izdelkov uporabljati naravne materiale s čim manjšo porabo baterij, razvijati nove ergonomske vibromasažne izdelke, ki so združljivi z aplikacijo, ter širitev na globalni trg, od Nemčije, skandinavskih dežel, do Kanade in ZDA. »Prepričani smo, da bomo s subvencijo, ki smo jo pridobili, in s stimulativnim okoljem v Zasavju, predvsem pa s Katapultom in Dewesoftom, zastavljene cilje tudi dosegli,« so še dodali v podjetju Pravi um.

TPK


- oglaševalski prostor -

- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 15. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 10. 11. 2018
Zasavc.net - 09. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net